19f ile 4 yillik oturum aldim ama isimi degistirebilirmiyim?
Merhabalar,
Ben 19f ile (süresiz is sözlesmesi ile) Almanya'ya kizim ile birlikte geldim. Kasim 2023 te gelip bütün oturum basvurularimizi yaptik. Ve suanda kizim ve benim icin 4 yillik oturum aldik. B2 seviseyinde dil sertifikam vardi. Size sormak istedigim bir kac soru var. O nedenle asagiya maddeler halinde yaziyorum.
1) Henüz bir yil olmadan is degisikligi yapabilirmiyim? Is bulma sürem ve maas sinirim var midir?
2)Isveren beni isten cikarir ise Jobcenter bana bir süreligine yardim edermi? Is bulma sürem ne kadar olmalidir? Kendim bulamazsam Jobcenter bana uygun is bulurmu?
3) B2 sertifika süresi var sanirim. Süresi biterse yeniden sinava mi girmek zorundayim?
4)19f ile mavi kart arasinda ne gibi fark var? (Maas sinirlarina baktim, benimki mavi karti zaten karsiliyor. Ama extra baska bir avantaji varmidir?
5)Esim Schengen ile gelip buradan is bulsa oturum alabilir mi? Yada Schengen vizesini aile birlesimi vizesine (yabancilar dairesine basvurarak) degistirebilirmiyiz? Cünkü bizim ülkede bu sürec cok uzun. Bende hem is hem kizimin düzenini kuramiyorum.
Kusura bakmayin bu platformu görünce biraz fazla soru sordum. Simdiden cevaplariniz icin cok tesekkürler.(Not: klavyem Almanca oldugu icin, bazi harf hatalarim olabilir. Anlayisiniz icin de ayrica tesekkürler.)
Yanıtla (4)