81 a aile birlesimi
Merhaba esim 81 a aile birlesimiyle ilgili basvuru yapti almanyada bir şirkette calisacak dil sarti yok on onay geldi konsolosluğa gittik dönüş oldu konsolosluktqn bir kaç gün içinde benden a1 belgesi istediler bende sınava gireceğim sorum şu ben sınavdan geçemez isem beni ve coxuklarimi almayacaklarmi bensiz coxuklarim da gidemiyor konsoloslugun söylemi bu yönde şimdiden teşekkür ederim.
1 Yorumlar
Merhabalar,
Sorunuz için teşekkürler. Sadece aşağıda belirtilen durumlarda dil belgesinden muafiyet olur. Bu konuda hazırladığımız bölümden ilgili kısmı alıntılıyorum:
"4. Aile üyeleriniz Almanca konuşuyor olmalı: Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız. Bu kural 16 yaşın altındaki çocuklar için geçerli değildir. Çocuğunuz 16 yaşın üzerindeyse, C1 düzeyinde Almanca konuştuğunu veya eğitimini başarıyla tamamladığını kanıtlaması gerekir. İstisna: Bazı kişiler Almanca dil bilgisi gerekliliğinden muaftır:
https://handbookgermany.de/tr/family-reunification-for-immigrants
Umarım şimdi kurallar daha anlaşılır olmuştur.
İyi günler dilerim,
Su