İçeriğe geç
Alicicek05
Güncellendi:
Çalışan Hakları

81-A iş değişikliği

Merhaba, Burak bey ben de yeni geldim Türkiye’den 81-A vizesiyle inşaat sektörü üzerine ama iş  ve şartları çok ağır iş değişikliği yapmak istiyorum koblenz/wittlich bölgesindeyim adım adım ne yapmak gerek bana anlatır mısınız.. 

6 Yorumlar

Yanıtla (6)

Profile Picture
Eren (support)
Merhabalar! - Çalışma izniniz belirli bir şirketi veya kurumu belirtiyorsa, - Almanya'da üç yıldan az süredir oturum izni ile bulunuyorsanız (eğitim süresi hariç) - Mevcut izniniz ile iki yıldan az süredir çalışıyorsanız iş değişikliği durumunda Yabancılar Dairesine bildirimde bulunmanız gerekir. Yabancılar dairesi yeni işin oturum iznini koşullarını karşılayıp karşılamadığını değerlendirecektir. Yeni işe başlamak için de Yabancılar Dairesi'nin bu doğrultuda yeniden düzenlediği oturum iznini veya onay belgesini beklemeniz gerekecektir. Söz konusu bildirim konusunda farklı eyaletlerdeki daireler farklı prosedürler işletebiliyor. Genel olarak istenen belgeler şunlardır: - İlgili form - Yeni iş sözleşmesinin bir nüshası - Pasaport ve vize belgeleri - İkametgah Belgesi Öte yandan yeni bir iş bulmadan işinizden ayrılmanız halinde bunu ivedilikle Yabancılar Dairesi'ne bildirmenizi öneririm. Umarım yardımcı olabilmişimdir!
Alicicek05
Anladım, çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için peki yani iş değiştirebilir miyim eğer başka bir iş bulup sözleşme ile yabancılar dairesine sunarsam sizinle telefon üzerinden iletişime geçebilir miyim ? Çünkü değiştirmem lazim saat ücreti normalde en az 18 Euro verilmesi lazimmiş inşaat sektöründe biz 13 Euro’ya çalişiyoruz ve şartları da çok ağır
Profile Picture
Eren (support)
Merhabalar yeniden, eğer oturum izniniz belirli bir işte çalışmak üzere verildiyse yeni bir somut iş teklifi ile Yabancılar Dairesine başvurabilirsiniz. Ancak maalesef bizim telefon aracılığıyla bu tür destek sunmamız mümkün değil. Ancak iş arama süreci konusunda hazırladığımız sayfaya göz atabilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/jobsearch-and-application
Alicicek05
Çok teşekkürler, zaman ayırıp bilgi verdiğiniz için.. yani son olarak şunu anliyorum Vizem de iş yerinin bilgileri var pasaportta fakat başka bir iş teklifi ile o işten çıkıp yeni bir iş yeri ve sözleşme ile iş değiştirme hakkım mümkün doğru mu anladım
Profile Picture
Eren (support)
Evet, kural olarak bu hakkınız var ancak bu sadece Yabancılar Dairesinin onayı ve vizenizde gerekli değişiklikleri yapması halinde mümkün.
Alicicek05
Çok teşekkürler, zaman ayırdığınız için
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu