81 a vizesiyle geldikten sonra ne yapmam gerek ?
Merhabalar
ben 81 a vizesiyle aşçı olarak almanyaya geldim . 2 aydır burdayım fakat belediye işlerini bi türlü anlamıyorum . Ev sahibim ilk ay evde baska biri olduğu için evde hemen ikametimi gösteremiceğini söyledi daha sonra halletik neyseki . Suan da ikamet basvurumu yaptım 1 hafta oldu fakat bana ikamet belgem verilmedi . Posta falan da gelmedi. Sim kart ve bankaya basvurmam için de belediyedeki işleri halletmem gerek ama nerden ne randevusu ne yapmam gerek bilmiyorum kafam çok karıştı aynı zamanda çalışıyorum maaşımı alıcam ama maaşımı yatırabilicekerli bankam bile yok. Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim . Sırasıyla nerden ne yapmam gerek ?
2 Yorumlar
Yanıtla (2)
Merhabalar,
Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.
İkamet (Anmeldung) başvurusunu bulunduğunuz yerdeki belediyeye yaptığınız anlıyorum. İlgili belgebin nasıl teslim edileceği bulunduğunuz eyalete ve belediyeye bağlıdır. Bazıları otomatik olarak size bunu yollarken bazıları da başvuru ve randevu üzerine size bu evrakın bir nüshasını verirler.
Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere şu sayfamızdan erişebilirsiniz:
https://handbookgermany.de/tr/registration
Umarım yardımcı olabilmişimdir!
Cevabınız için teşekkür ederim.
adres kaydım tamamlandı. Sonrasında postayla ıd numaram geldi. Fakat ıd kartta almam gerekiyor sanırım bunum için nereye basvurmam gerekiyor anlamadım belediyedeki yabancılar dairesi vizem hala olduğu için vizemin bitmesine yakın gelmemi söylediler anlaşamadık bir türlü bugün de iş verenim ıd numaramı ve sosyal numaramı almam gerektiğini söyledi id numram var fakat doğru mu bilmiyorum sosyal numara için nereye basvurabilirim