İçeriğe geç
merveee
Güncellendi:
Vize & Oturum

81a

3 ay önce 81a vizesi ile almanyaya geldim 1 sene geçerliliği var vizemin ama eşimi getiremedim bu yüzden oturum izni almam gerekiyor, oturum izni alabilmem için veya başvurabilmem için 81a vizemin bitmesi mi gerekiyor şimdiden başvuru yapabiliyor muyum acaba.

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir mahlas ile değiştirmenizi rica edeceğim. 

Sorunuzun yanıtına geçmeden önce belirtmeliyim ki 81A bir vize türü değil, vize sürecini hızlandıran bir idari prosedürdür. Oturum/çalışma izninizi madde 18 (Nitelikli Çalışan veya Mavi Kart) üzerinden aldığınızı tahmin ediyorum.

Eşinizin aile birleşimi vizesine başvurabilmesi için sizin geçerli bir oturum iznine sahip olmanız beklenir. Bunun içinse Almanya'ya girdikten sonra 3 ay içerisinde yabancılar dairesine (ikametgah, sağlık sigortası, iş sözleşmesi gibi belgelerle) başvurup elinizdeki vizeyi bir oturum iznine çevirmeniz gerekecektir. Bu nedenle bağlı bulunduğunuz yabancılar dairesinden bir randevu almanızı öneriyorum. Ancak uzun vize başvuru süreçleri göz önüne alındığında, eşinizin şimdiden vize randevusu almak için başvuru yapmasında bir engel yoktur.

Aile birleşimi konusundaki ayrıntılı bilgilere şu sayfamızdan erişebilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/family-reunification-for-immigrants

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

merveee

İsmimi değiştiremedim sistem izin vermiyor. 3 ay dolduktan sonra başvuramıyor muyuz 

Profile Picture
Eren (support)

Merhabalar,

3 ay dolduktan sonra başvurmanızın önünde engel yoktur. Hatta bazı eyaletler bu başvurunun 3 ayı aşan zamanlarda yapılmasını zorunlu haline de getirebilmektedirler. Ancak Almanya çapında genel bir kural olarak bu başvurunun ilk 3 ay içinde yapılması beklenir.

İyi günler dilerim!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu