İçeriğe geç
Sivars44
Güncellendi:
Çalışan Hakları

AB Mavi Kart

Su hanım merhaba, 

AB Mavi Kart için turkiyeden başvurdum ve 1 yıllık vize verdiler. Şimdi Almanya ya gidip , yabancılar dairesine AB Mavi Kart başvurusu yapmam lazım sanırım, ben Ağustos un ilk haftası gideceğim. Gitmeden işverenim benim adıma bu başvuruyu yapabilir mi, yoksa bizzat benim mi gitmem lazım. Şimdiden teşekkürler 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren (support)

Merhaba @Sivars44  

Yabancılar Dairesi'ne yapılacak oturum izni başvuruları için kuruma şahsen gitmeniz gerekmektedir. Öte yandan Almanya'ya giriş yapmamış ve bir ikametgah (Anmeldung) almamışken bu başvuruyu yapmanız da mümkün değildir. İkametgah ile ilgili bilgilere şu sayfamızdan erişebilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/registration

Bunun yanında, çalışacağınız eyaletin Yabancılar Dairesi web sitesini ziyaret ederseniz bu oturum başvurusunu ne zaman yapmanız ve randevu için hangi adımları atmanız gerektiği konusunda bilgi alabilirsiniz. Kural olarak bu başvurunun Almanya'ya girdikten sonra 3 ay içerisinde yapılması gerekse de bazı eyaletler farklı zaman aralıkları belirleyebilmektedir. Ayrıca bazı eylaletlerde evraklarınızı randevu günü yanınızda göndermeniz gerekirken bazılarında önceden sisteme online olarak yüklemeniz gerekir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu