Aile birleşimi
Yarı denklikle hemşire olarak çalışıyorum.eşim ve iki çocuğumu buraya getirmek istiyorum.aile birleşimi için randevu aldım.nitelikli işçi olarak çalışan kişilerin eşlerinden a1 sertifikası isteniyor mu?çünkü artık istenmediğini söylüyorlar.tam denklikle gelen kişiler için bunun olduğunu biliyorum.ama yarı denklikle gelen kişinin Türkiye’deki eşinden a1 sertifikası isteniyor mu?birde Almanya’da yaşayan eşten aile birleşimi için istenen evraklarda tam vukuatlı nüfüs kayıt örneği isteniyor mu?bana her iki kişi içinde istenilen belgeleri söyleyebilir misiniz?
Merhaba @kvk
Kural olarak Madde 18 kapsamında Almanya'da bulunan nitelikli çalışanların eşlerinden almanca belgesi istenmez. Bunun yanında eşiniz üniversite mezunu ise kendisinden yine Almanca belgesi istenmeyecektir. Ancak bu noktalarda ilgili makamların bir takdir yetkisinin olduğunu akılda tutmak gerekir.
bunun dışında eşinizin başvurusu sırasında, Almanya’da yaşayan eşin Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nin aslı ve tercümesi sunulamlıdır. Belgedeki „Düşünceler“ kısmı eksiksiz olarak doldurulmuş olmalıdır ve medeni hal ile ilgili tüm olayları (örneğin önceki evlilikleri, boşanmaları, çocukları, ebeveynleri, vatandaşlık statüsüne dair gelişmeleri) içermelidir.
Aile birleşimi konusundaki kapsamlı bilgilere şu sayfamızdan erişebilirsiniz:
https://handbookgermany.de/tr/family-reunification-for-immigrants
Umarım yardımcı olabilmişimdir!