İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
sabri1846

Anmeldung

Merhabalar 1 ay önce almanyaya gelmiş bulunmaktayız,eşim ve kızım bulgaristan ve türkiye çift vatandaş ben ise türk vatandaşıyım . Ben almanyaya bg schengen vizesi ile geldim ve belediyede adres kaydı yapacak olan görevli bg schengen vizesi ile geldiğim için adres kaydımı yapamadıklarını söylediler . Konu hakkında bilgisi olan varmıdır. Eyalet kuzey ren vestfalya . Teşekkürler

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.

Anmeldung, Almanya'da 3 aydan uzun süre kalacak kişiler için gereklidir. Schengen vizesi ise bir oturum izni olmadığı için zaten 3 aydan uzun süre kalmanıza izin vermez. Kural olarak Schengen vizesini Almanya'da iken oturum iznine çeviremezsiniz. Türkiye'den aile birleşimi vizesine veya başka bir ulusal vizeye başvurmanız gerekebilir.

Yahut yabancılar dairesine başvurup size dair bir takdir yetkisi kullanılıp kullanılmayacağını sorebilirsiniz.

Anmeldung ile ilgili bilgilere de şu sayfamızdan erişebilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/registration

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu