İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Sister

Anmeldung

Merhaba, eşim Almanyada is buldu 81a ile basvurduk hepimize cikti. Su an orada çalışıyor. Fakat oğlum ve ben henuz yanina tasinmiyoruz 2 3 ay daha Turkiyedeyiz. Sonrasında tasinacagiz. Ben burada çalışıyorum hala. Sorum şu, yakın zamanda benim de Almanyaya gidip anmeldung yapmam gerek, bu durumda Turkiyedeki ikametim siliniyor mu? Birkaç ay daha Turkiyede çalışmaya devam edeceğim orada ikametim olması sgk, ikamet vs gibi Turkyedeki konuları etkiler mi? Ayni anda 2 ulkede ikametim olabilir mi? Sorun yaşamamak adına ne yapmalıyım? Teşekkürler.

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @Sister  

Kural olarak Almanya'da ikamet kaydı yaptırdığınızda yaşam merkeziniz oraya taşınır ve sigorta, vergi gibi asli yaşam yükümlülükleriniz Almanya üzerinden hesaplanır. Bu durum esasen Türkiye için de geçerlidir. Yani otomatik bir ikamet kaydı transferinin söz konusu olmadığı durumlarda dahi sizin ilgili ülkelere bildirimde bulunma yükümlülüğünüz bulunmaktadır.

Bu tür durumlarda ilgili makamlara (özellikle Almanya'dakine) çifte ikametgah bildiriminde bulunmanız önemlidir. Zira vize ile Almanya'ya giriş yaptıktan sonra en az üç ay içerisinde yabancılar dairesine başvurup vizenizi oturum iznine çevirmeniz gerekecektir. Ve bu oturum izni, yaşam merkeziniz Almanya olduğu sürece geçerlidir. Çalışma vs. gibi durumlarda çifte ikamete izin verilebilmektedir. Ancak bunun koşullarını bağlı bulunduğunuz yabancılar dairesi ile görüşmenizi öneririm.

Diğer ve daha güvenli bir seçenek de Almanya'ya Türkiye ile çalışma bağlarınızı tamamladıktan sonra taşınmanızdır.

İkamet ile ilgili bilgilere şu sayfamızdan erişebilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/registration

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu