İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
wagner

Ausbildung 16g

Merhaba, ben Berufskraftfahrer olarak 7 aydır Ausbildung yapıyorum, geçen ay ilticam komple kapandı red aldım, avukatım ile beraber 16g ye başvuru yaptık, istedikleri tüm şartları eksiksiz olarak karşılıyorum ve tüm belgeleri gönderdik, sadece pasaportum yok ve çıkaramıyorum Türkiye’de adıma yakalama davası olduğu için, niye pasaport alamadığımıda Türkiye pasaport yasası ve hakkımdaki yakalanma dosyası ile ıspat ettim, iki sorum olucak 1 cisi 16g den oturum başvurumu red edebilirler mi ikincisi benimle beraber yaşıyan ve okula giden eşim ve 4 çocuğum(birisi burda doğdu) iltica süreçleri henüz sonuçlanmadı, olumsuz sonuçlandığı taktirde yanımda kalabilirler mi,hiç bir sosyal yardım almadığımıza dair beşgeleri ve  geçimimizi saylıyabildiğimize dair tüm resmi evrakları yabancı şubeye teslim ettim, değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla 

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @wagner  

Çalışma arkadaşımız @LIFE__Initiative ilk fırsatta sorularınıza yanıt verecektir. Kendilerini bu gönderiye etiketledim.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @wagner , sorunuz için teşekkür ederim. İçinde bulunduğunuz zor durumu duyduğuma üzüldüm. Durumunuzu tam olarak bilmediğimiz ve yasal tavsiye veremeyeceğimiz için bu cevaplar genel bilgi niteliğindedir.
§16g'ye göre mesleki eğitim için oturum izni başvurusunda şu durumlarda bulunabilirsiniz: Eğer 3 ay boyunca Duldung ile geçirdiyseniz (§60a'ya göre) veya iltica başvurunuz reddedilmeden önce Ausbildung eğitiminize başladıysanız (sizin durumunuzda olduğu gibi). Bunun devlet tarafından tanınan bir mesleki eğitim olması gerekir. Ayrıca belirli bir gelire de ihtiyacınız var. Koşullar hakkında buradan ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/vocational-training-residence#faq_3286. Tüm koşulları yerine getirirseniz, §16g'ye göre oturma izni almanız muhtemeldir. Ancak bunu kesin olarak söyleyemeyiz. Sizden pasaportunuzu tekrar alamayacağınızı kanıtlamanızı isteyebilirler. İkinci sorunuz hakkında: Çocuklarınızın iltica süreçleri devam ettiği sürece sınır dışı edilme ihtimaliniz çok düşüktür. Çocuklarınızın iltica süreçleri hakkında olumlu bir karar alınması halinde, koruma statüsünü “transfer" etmenin yolları olabilir. Daha ayrıntılı bilgi için bir göçmen danışma merkezine başvurmanızı tavsiye ederiz.

Bundan sonra ne yapabilirsiniz?

Umarım bu bilgiler sizin için yararlı olur.
Saygılarımla, Yasmin

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu