İçeriğe geç
olcytmr
Güncellendi:
Mesleki Eğitim

Ausbildung

Merhaba herkese iyi günler dilerim.

Ben lisede motor bölümü okudum. Almanya'da Ausbildung programına katılmayı planlıyorum. Ben mezun olurken ustalık belgesi ve dükkan açma belgesi verdiler. Diplomanın denkliğini alıp normal çalışabilir miyim? 

Yada Ausbildung programına katılmam daha mı mantıklı olur ?

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar @olcytmr , Öncelikle sorunuz için teşekkürler. Denklik ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için öncelikle bu alanda hazırladığımız yazımızı incelemenizi öneririm: https://handbookgermany.de/tr/recognition Burada denklik almak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda ayrıntılı bilgi mevcut. Ayrıca bu alanda ücretsiz danışmanlık alabileceğiniz kurumlardan da bahsediyoruz. Danışmanlık merkezleri sizin alanınız özelinde kariyerinizle ilgili nasıl bir yol izlemenin daha iyi olacağı yönünde size fikir verebilirler. Bunlara ek olarak doğrudan Türkçe danışmanlık alabileceğiniz bir kurumu da eklemek isterim: "Türkischer Bund Berlin Brandenburg (TBB) telefonla ve e-posta ile danışmanlık hizmeti vermektedir. Randevu almak için (DİPLOMA@TBB-BERLİN.DE) e-posta gönderebilir veya +49 (30) 23 62 33 25 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Danışmanlık saatleri: Salı: 10:00 - 15:00 Çarşamba: 15:00 - 17:00 Cuma: 10:00 - 15:00 Umarım bu yönlendirme yardımcı olur. Başka bir sorunuz varsa bize tekrar ulaşabilirsiniz. İyi günler dilerim, Su
olcytmr
Teşekkürler
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu