İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Filankeso.21
Güncellendi:

Ausbildung

Merhaba iyi günler dilerim. Ben 26.08.2023 tarihinde ben ve eşim Gißen sığınmacı kampına insanı sığınmacı olarak sığındık ve 6 ay sonra bizi mahkemeye çağırdılar. Mahkeme ile görüşmemiz sonrasında 1 hafta sonra red kararımız geldi ve red kararı gelir gelmez reddi avukat yolu ile itiraz ettik. 11 ay boyunca her hangi bir red veya terk kararı olan bir posta almadık ve bize 25.09.2024 tarinde 1 yıllık Aufenthaltsgestattung zur Durchführung des Asylverfahrens kartı verildi. 

Ama işin kötü yanı 15.12.2024 tarihinde ev adresimize posta geldi bize iltica kararımızdan terk kararı geldiği ve Limburg yabancılar dairesine 08.01.2025 te gelmemizi istedikleri ve bizi sınır dışı edeceklerini yazmışlardı.

Benim 6 ay önce planladığım Ausbildung planımı ,  yılbaşı tatilinde olmamıza rahmen hemen Firma ile konuştum firma Ausbildung kağıdını hazırladı Wiesbaden Ausbildung okuluna yazdı ve benim okul kaydımı yaptı ama bende firma ile Ausbildung yapacağım sözleşme ve okul kayıt kağıtlarını alıp 08.01.2025 te Limburg yabancılar dairesineki randevuya gittim.

Bize verilen 25.09.2024 tarinde 1 yıllık Aufenthaltsgestattung zur Durchführung des Asylverfahrens kartını alıp 1 aylık Duldulg verdiler ve sizi okula gitmenize izin vermiyoruz dediler.Ve yarın yani 07.02.2025 tarihinden geçen ay verilen Duldung un süresi bitiyor tekrar yabancılar polisliğine gideceğim. 

Durumumu size açıkça anlattığımı sanıyorum . Lütfen benim Ausbildung okulana gitmem için bana yardımcı olun lütfen sizden rica ediyorum. 

Saygılarımla.

5 Yorumlar

Yanıtla (5)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @Filankeso.21  

Sorunuza çalıma arkadaşımız @LIFE__Initiative ilk fırsatta yanıt verecektir. Kendilerini bu gönderiye etiketledim.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @Filankeso.21 , sorunuz için teşekkür ederim. İçinde bulunduğunuz zor durumu duyduğuma üzüldüm. Durumunuzu tam olarak bilmediğimiz ve yasal tavsiye veremeyeceğimiz için bu cevapların bağlayıcı olmadığını belirtmek isterim.
Duldung ile, göçmenlik makamının izniyle bir Mesleki Eğitime (veya “Duales Studium”) başlayabilirsiniz. Bir eğitim yeri bulduğunuzda size büyük olasılıkla bir izin verilecektir. Daha fazla bilgiyi şu adreslerden bulabilrsiniz: https://handbookgermany.de/en/work-permit ve: https://handbookgermany.de/tr/vocational-training-dual#faq_994. Okul temelli mesleki eğitime izin almaksızın olarak başlanabilir. Mesleki eğitime (okul veya şirket temelli veya “Duales Studium”) başladıktan sonra, Mesleki Eğitim için Müsamaha Belgesi (Ausbildungsduldung) veya mesleki eğitim için oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu izni alabilmek için Duldung'a 3 ay boyunca sahip olmanız gerekmektedir. “Ausbildungsduldung” alabilmek içinse mesleki eğitime başlamış olmanız gerekir.Bundan sonra ne yapabilirsiniz?

Umarım bu bilgiler sizin için yararlı olur. Başka sorularınız varsa, lütfen bana bildirin.
Saygılarımla, Franziska

Yanıtla
Filankeso.21
Güncellendi:

Merhaba iyi günler bu gün Limburg yabancılar dairesine gittim ama izin vermediler. 

Geçen ay bana verilen 1 aylık Duldulg sürem bu gün bitti bu gün ve üstüne tekrar 1 ay daha Duldulg verdiler ve bana Ausbildung hakkını vermediler, benim okul 9 uncu ayda başladığı için biz sana 07.03.2027 tarihine kadar Duldulg veriyoruz dedi yolladılar bizi. 

Ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

TLF numaram *****

Yanıtla
Filankeso.21
Güncellendi:

Hallo, guten Tag. Ich war heute bei der Ausländerbehörde in Limburg, wurde aber nicht eingelassen. 

Die 1-monatige Duldulg-Frist, die ich letzten Monat bekommen habe, ist heute abgelaufen und sie haben mir noch einen weiteren Monat Duldulg gegeben und mir keinen Anspruch auf Ausbildung eingeräumt. Da meine Schule im 9. Monat beginnt, haben sie gesagt, sie geben dir Duldulg bis zum 07.03.2027 und haben uns weggeschickt. 

Ich weiß nicht, was ich tun soll. Können Sie mir bitte helfen?

Meine TLF-Nummer ist ****

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @Filankeso.21 , mesajınız için teşekkür ederiz! Bir LIFE Initiative gönüllüsünden yardım isteyebilirsiniz, bu web sitesine tıklayın https://life-initiative.org/tr/support/ ve bize bir WhatsApp mesajı gönderin. Daha sonra size geri döneceğiz!Saygılarımla, Franziska

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu