Çalışma
Merhaba Almanya’ya geleli 2 hafta oluyor bir ailenin yanında kalıyorum çocuklarına bakıyorum ama para almıyorum sadece yanlarında barınıyorum işe girmek istiyorum ama ev adresi diyorlar ev adresini ailenin yanında gösteremediğim için işe giremiyorum aynı zamanda ev arıyorum işim olmadığı için evde vermiyorlar nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
2 Yorumlar
Yanıtla (2)
Belirtmeyi unutmuşum yer olarak Aachendeyim ayrıca Avrupa birliği vatanda
Merhabalar,
Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim.
Soru metninizden anladığım kadarıyla Avrupa Birliği vatandaşısınız. Resmi olarak ekonomik merkezinizi Almanya'ya taşımanın ilk adımı ikametgah (Anmeldung) kaydı yaptırmaktır. Bunun için bir ev sahibi veya ana kiracı ile alt kira sözleşmesi yapmanız veya ev sahibinin sizin o evde yaşadığını tescil ettirmesi gereklidir. Bu adres, sizin ilgili kurumlarla yapacağınız yazışmalar için gereklidir ve bu kaydı ilk elden geçici olarak yaptırmanız da mümkündür. İş arama süreci ya da Wohnungsamt'tan ev bulma konusunda yardım için öncelikle bu adımın atılması gereklidir.
İkametgah ile ilgili bilgilere şu sayfamızdan erişebilirsiniz:
https://handbookgermany.de/tr/registration
İyi günler dilerim!