İçeriğe geç
senar
Güncellendi:
Çalışan Hakları

Çalışma izni

12 Kasım 2023 tarihinde Almanyadayım  şu anda bir Heim deyim henüz bir çalışma izni vermediler. 
Ben profesyonel bir otobüs ve Kamyon şoförüyüm bunun ile ilgili çok sayıda iş buldum ama benden Alman ehliyeti istiyorlar benim Türk ehliyetimi kimse kabul etmiyor . Ehliyetimi nerde ve nasıl değiştirebileceğimi bilmiyorum 

internette sososyalin bu masrafı karsılayabilecegı ile ilgili yazılar gördüm ama kimse net bir bilgi vermiyor 

benim çalışmaya ihtiyacım var nerde ve nasıl ehliyet alabileceğimi yada mevcut TC ehliyetimi nasıl değiştrebilecegımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun teşekkür ederim

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
My_Community Managerin
Merhaba @senar , Mesajınız için teşekkür ederiz. Geliş tarihinizde bir yazım hatası olmalı. Acaba 2022 mi demek istediniz? Bunun dışında çalışma izni almak, halihazırda sahip olduğunuz oturum izninize bağlıdır. Aslında, bazılarında işgücü piyasasına erişiminiz sınırlıdır, ancak bazı durumlarda yerel yabancılar dairenize çalışma izni için başvurabilirsiniz. Web sitemizde çalışma izinleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/work-permit Mevcut oturum izninizi ve yakınınızda bulunan büyük şehri bizimle paylaşırsanız, size daha fazla bilgi sağlayabilir veya seçeneklerinizi daha spesifik olarak tartışmak için size bir göçmen danışma merkezi bulmanıza destek olabilirim. Başka bir gönderide ehliyetinizi nasıl değiştireceğinizi sormuştunuz, bu konuda Türkçe olarak detaylı bilgi almak için lütfen bu sayfaya bakınız: https://together-in-germany.de/tr/thread/ehliyet Başka sorularınız olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu