İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
karga

İş değişikliği

Merhaba,

Almanya’ya restoran müdürü olarak 19c Abs. 2 Satz 1 vizesi ile geldim. Son 6 aydır, bana sponsor olan iş yerinde restoran müdürlüğü görevimi sürdürmekteyim.

Ancak bulunduğum eyalette, pozisyonum için yasal olarak belirlenen asgari brüt maaş tutarı 3350 Euro olmasına rağmen, işverenim maaşımı 2400 Euro brüt üzerinden ödemektedir. Bu nedenle henüz oturum izni alamadım.

Vizem hala geçerli ve bitmesine yaklaşık 6 ay var. Bu süre zarfında, Berlin’de tüm yasal şartları karşılayan yeni bir iş teklifi aldım. Yeni iş yerinde maaş, pozisyon ve diğer tüm koşullar yasal düzenlemelere uygundur.

Bu nedenle, mevcut iş yerimden ayrılıp Berlin’deki yeni iş yerinde çalışmaya başlamak istiyorum.

Sormak istediğim:

Yeni iş yerine geçiş yapabilmem için izlemem gereken resmi prosedür nedir?

Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

2 Yorumlar

Yanıtla (2)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorunuz için teşekkürler. Yeni almış olduğunuz iş teklifi yine kendi alanınızda mı acaba? Öncelikle ne tür bir oturum izni başlığı değişikliğinin gerektiğini anlamak için bunu soruyorum. Eğer farklı bir nitelikli çalışan vizesi türüne geçecekseniz genel hatlarıyla sürecin nasıl işlediği bu yazımızda ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor:

https://handbookgermany.de/tr/changing-residence-title

Sondan 3. alt başlıkta İkamet Yasası Madde 19c Paragraf 2'ye göre gereken koşullar özel olarak belirtilmiş.

Bu yazımızdan haberdar olup olmadığınızı bilmediğim için bunu paylaşarak başlamak istedim.

Yanıtla
karga

Merhabalar 

Yeni aldığım iş teklifi de restoran müdürlüğü 

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu