İçeriğe geç
hüseyin
Güncellendi:
Denklik

Denklik

Merhaba, Lisede yiyecek içecek bölümü mezunuyum. Üniversitede edebiyat okuyorum fakat liseden denklik almak istiyorum, o alanda çalışmak istediğim için. Bu mümkün müdür?

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Güncellendi:
Merhabalar @hüseyin , Öncelikle sorunuz için teşekkürler. Diplomalarınızın denkliğini alabilmek için izlemeniz gereken adımlarla ilgili olarak hazırladığımız bilgi notunu sizinle paylaşıyorum. https://handbookgermany.de/tr/recognition Burada da paylaştığımız gibi denklik alanı özelinde danışmanlık almak isterseniz başvurabileceğiniz bazı kurumlar var: "Netzwerks IQ’nün danışma merkezlerinden denklik süreci hakkında tavsiye alabilirsiniz. Buradaki personel denklik alma sürecinin tüm adımlarında size yardımcı olacaktır. netzwerk-iq.de adresine girip sol üstteki turkuaz menü ibaresine tıklarsanız, karşınıza eyaletler çıkacaktır. Bu listeden yaşadığınız eyaleti seçerek yakınlarınızdaki bir danışma merkezinin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. "Almanya'da Çalışmak ve Yaşamak" yardım hattından da telefon veya e-posta yoluyla da tavsiye alabilirsiniz. Bu yardım hattını da yurtdışından da arayabilirsiniz. Almanca ve İngilizce danışmanlık veren personele +49 30 1815 1111 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Danışma ücretsizdir, ancak aramak için normal telefon ücreti ödemeniz gerekir. Ayrıca yardım hattı iletişim formunu kullanarak da onlarla iletişime geçebilirsiniz." Bunlara ek olarak, denklik ve mesleki yeterliliklerin tanınması alanlarında Türkçe dilinde danışmanlık veren bir kuruma yönlendireceğim sizi. Kendi sürecinizle ilgili doğrudan danışmanlık alıp sorunuzu email yoluyla uzmanlara ulaştırabilirsiniz. E-mail adresi: DİPLOMA@TBB-BERLİN.DE Websitesi: https://www.tbb-berlin.de/projekte/beratungs-und-informationsstelle-ber… Umarım bu yönlendirme yardımcı olmuştur. Başka bir sorunuz varsa bize tekrar ulaşabilirsiniz. İyi günler dilerim, Su
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu