İçeriğe geç
burakarda
Güncellendi:
İş Arama & Denklik

Denklik

Almanya’da kargo şirketiyle anlaşmıştım iş sözleşmem herşey hazırdı fakat konsolosluğa gittiğimde bana denklik almanız lazım dediler evraklarımı teslim edemedim teslim ettiğinizde red olucağını söylediler  benim bölümün laboratuvar teknolojisi 2 yıllık bunun hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olur musunuz ? Kısacası mesleğimin dışında başka iş yapabilir miyim ?

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

ayset
Merhaba, Mesajınız için çok teşekkür ederiz. Genel olarak eğitimini aldığınız meslekten farklı bir meslekte çalışmak mümkündür. Bununla birlikte, diğer gerekliliklerin yanı sıra, Almanya'da yalnızca denklik alabilirseniz vasıflı bir işçi olarak kabul edilirsiniz. Konsolosluğun sizden istediği de budur ve böylece ülkenizde aldığınız diploma ya da sertifikanın Almanya’daki denkliği gösterir. Dereceye bağlı olarak denkliği kanıtlamanın farklı yolları vardır: 1.Üniversite derecesi: Dereceniz ve eğitim aldığınız üniversitenin denkliği olduğunu görmek için https://anabin.kmk.org/no_cache/filter/institutionen.html sayfasını kontrol edebilirsiniz. Ne yazık ki, bu web sitesi yalnızca Almanca olarak mevcuttur. Üniversitenizin isminin yanında “H+” olması ve derecenizin yanında “Entspricht” yazması sizin için durumun iyi olduğunu gösterir. Durum böyle değilse, yine de Dış Eğitim Merkez Ofisine (Zentralstelle für ausländische Bildungswesen - ZAB) bir kabul süreci için başvurabilirsiniz. 2. Mesleki eğitim (Ausbildung): Mesleki dereceler her zaman ilgili kurumlar tarafından bireysel olarak kontrol edilir. Her eyalette farklı bir kurum sorumludur. Bu web sitesinde, bulunduğunuz federal eyalete göre meslek grubunuzdan kimin sorumlu olduğunu öğrenebilirsiniz: https://www.anerkennung-in-deutschland.de/en/interest/finder/profession Böyle bir süreci başlatmak için işlem ve çeviri ücretlerinin olduğunu lütfen unutmayın. Handbook Germany sitesinde bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/recognition Ek olarak, olumlu bir onay almak için 2 yıllık bir derecenin zor olabileceğini belirtmek isterim. Almanya'da bir lisans derecesi için eğitim en az 3 yıldır ve Almanya'da mesleki eğitim yaklaşık 3-5 yıl sürer. Bu konuda mutlaka danışmanlık alın böylece belgelerinizi detaylı olarak kontrol edebilirler. "Türkischer Bund Berlin Brandenburg (TBB) Türkçe olarak telefonla danışmanlık hizmeti vermektedir. Randevu almak için (diploma@tbb-berlin.de) e-posta gönderebilir veya (+49 (30) 23 62 33 25) numaralı telefonu arayabilirsiniz. Danışmanlık saatleri aşağıdaki gibidir: Salı: 10:00 - 15:00 Çarşamba: 15:00 - 17:00 Cuma: 10:00 - 15:00
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu