Denklik
Bir yil SosyalPädagog Fachkraft olarak büyük bir Alman Firmasinda(Hessen Eyaleti) calistim. Bununla ilgili once 5 ay praktikum ve 3 ay Jugentamttan egitim aldim. Ayrica bu alanla ilgili Fortbildung yaptim.Simdi Berline tasinmak istiyorum.Türkiyede Türk Dili ve Edebiyatini bitirdim ve Türk Dili üzerine Master yaptim. Diplomami Anerkant yaptirdim (ZAB (Becheler)). Berline Sosyal alanlarla ilgili basvurular yapiyorum.Is basvurularindan olumsuz cevap aliyorum. Almanyada bir Ausbildung yapmadigim icin ( Sosyal Arbeit,Erzieher veya SozialPädagoge) oldugunu düsünüyorum.Bu sorunu nasil asabilirim.
Alman diplamasi olmadam Fachkraft olarak calisabilecegime dair bir yasal düzenleme olup olmadigini ogrenmek istiyorum.
Olumlu cevabinizi bekliyorum
Merhabalar,
Sorunuz için teşekkürler. İş arama konusunda tavsiyeler ve tüyolar içeren bu yazımızı inceleme fırsatınız oldu mu? https://handbookgermany.de/tr/jobsearch-and-application
Kendi alanınızdaki iş olanakları ile ilgili göçmen danışmanlık merkezlerinden bilgi alabilirsiniz. Buradaki çalışanlar sizinle benzer alanlarda istihdam edildikleri için bu mesleklere özel gereken süreç hakkında bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Berlin'deki bu merkezlere şu siteden ulaşabilirsiniz: https://www.hilfe-in-berlin.de/tr/bilmek-oenemli/sosyal-yardim/sosyal-danismanlik
Ayrıca "Almanya'da Çalışma ve Yaşam Yardım Hattı" ile de iletişime geçebilirsiniz. Buradaki uzmanlar iş arama ile ilgili sorularınızı çevrimiçi sohbet, e-posta ve telefon aracılığıyla Almanca ve İngilizce olarak yanıtlayacaklardır.
Buna ek olarak görüştüğünüz iş yerlerinden ret sonucuna dair feedback (geri bildirim) isteyebilirsiniz. Her kurum bu konuda hızlı ve ayrıntılı yanıt veremese de bazı iş yerleri bu konuda destek olacak tavsiyeler verebiliyor. Bu şekilde mesleğinizi icra edebilmeniz için gereken yasal gereklilikler dışında dikkat etmeniz gereken hususlar konusunda da fikir edinmiş olursunuz.
Umarım bu bilgiler faydalı olur.
İş arama sürecinizde bol şans dilerim.
Not: Platformumuz anonim olduğundan isminizi sildim. Kullanıcı isminizi de bir takma ad ile değiştirebiliriseniz sevinirim.
Sevgiler,
Su