DHL'den süresiz iş sözleşmesi aldım ne yapmalıyım? Hangi yabancılar dairesine gitmeliyim?
Merhaba Türkiye'de lisans mezunuyum bu yaz ferienbeschaftigung ( mevsimlik işçilik ) yapmak üzere bir aracı kurum vasıtasıyla 22.06.2024 tarihinde würzburg'a bağlı kitzingen'de bulunan DHL'in deposunda 40 kişiden oluşan türk öğrenci ekibinin ekip lideriyim. A1 Almancam ve B2 ingilicem var. C tipi schengen vizesiyle 90 günlüğüne geldik ve 14 Eylül'de işim bitecekken DHL bana süresiz iş kontratı teklif etti benim de isteğim doğrultusunda. Şuan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum,
yabancılar dairesine tam olarak nelerle gitmem gerekiyor?
DHL'den bir çalışanın benimle gelmesi gerekir mi?
Sözleşme dışında ekstra bir yazı almama gerek var mı DHL'den?
Kitzingen'de bulunmaktayım ve buradaki DHL'de çalışacağım hangi yabancılar şubesine gitmeliyim?
Gitmeden önce randevu almam gerekiyorsa bunu nasıl yapabilirim?
Yabancılar dairesine gittiğimde yanımda hangi belgeler mutlaka bulunmalı?
Yabancılar dairesine gittiğimde kalacak yeri ayarlamış ve belediyeden adresimi oluşturmuş olmalı mıyım?
Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
Yanıtla (7)
Merhabalar!
Sizden öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir mahlas ile değiştirmenizi rica edeceğim.
Aldığınız iş teklifi için sizi tebrik ederim. Ancak eğer Almanya'da iken aldığınız iş teklifi Mavi Kart kapsamında değilse, kural olarak Türkiye'den bir nitelikli çalışan vizesi başvurusunda bulunmanızı istemeleri olasıdır. Zira Schengen vizesi kapsamında Almanya'da bulunan kişilerin doğrudan oturum izni almaları çok istisnai durumlarda geçerlidir ve bu noktada farklı eyaletler farklı uygulamalar benimseyebilmektedir. Size tavsiyem öncelikle bulunduğunuz yerdeki yabancılar dairesine yazmanız, size yapılan somut iş teklifini kendilerine iletmeniz ve başvurunun mümkün olup olmayacağını öğrenmenizdir.
Kitzingen'deki yabancılar dairesinin randevu/iletişim bilgilerine şu adresten erişebilirsiniz:
https://www.kitzingen.de/digitales-buergerbuero/migranten-integration-a…
Buna ek olarak, eğer nitelikli çalışanlar için oturum iznine başvuracaksanız size yapılan iş teklifinin nitelikli/vasıflı bir işe ilişkin olması ve sizin de mesleki niteliklerinizi/diplomalarınızı denklik işleminden geçirmeniz gerekecektir. Denklik koşulları esasen size yapılan teklifteki iş tanımına bağlı olarak değişebilir. Diploma denkliğinizi ise merkezi veri tabanından kontrol edebilirsiniz.
Bu süreçle ilgili tüm bilgilere ve linklere erişmek için lütfen konu ile ilgili olarak hazırladığımız sayfayı inceleyin:
https://handbookgermany.de/tr/recognition
Eğer başvuruyu Almanya'dan yapabilecekseniz hangi belgeleri götürmeniz gerektiğini yabancılar dairesi size bildirecektir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İsmimi nasıl düzeltebilecegimi bulamadım teşekkür ederim tavsiyeniz için, aldığım iş teklifi vasıfsız bir iş teklifi
İsmimi nasıl düzeltebilecegimi bulamadım teşekkür ederim tavsiyeniz için, aldığım iş teklifi vasıfsız bir iş teklifi
@ozan01 Merhabalar, isminizin üzerine tıklayarak, "Profili Düzenle" seçeneğini işaretleyebilir ve bu şekilde kullanıcı isminizi değiştirebilirsiniz.
Sevgiler,
Su
@Su Parlak_Moderator teşekkür ederim su hanım, ayrıca böyle bir amaç guderek kurmuş olduğunuz platform oldukça saygıyı hak ediyor emekleriniz için çok teşekkürler.
@ozan01 Güzel sözleriniz için çok teşekkürler!
Tekrardan merhabalar,
Almanya'da bir çalışma ilişkisi üzerinden oturum izni almak kural olarak nitelikli/vasıflı bir iş üzerinden alınan bir somut iş teklifine ve kişinin kendi vasıflarına ilişkin denklik belgesi almasına bağlıdır. Bunun istisnası olan 19c vizesinde ise çalışacağınız alanda Almanya'da eleman açığı bulunması ve sizin bu konudaki uzmanlığınızı deneyim ile gösterebiliyor olmanızdır. Bir işverene bağlı olarak verilen bu çalışma izni biraz istisnaidir.
Eğer mümkünse size yapılan iş teklifindeki iş tanımının nitelikli bir iş üzerinden yeniden belirlenmesini talep edebilir ve bu sırada yukarıda paylaştığım link üzerinden denklik ile ilgili adımları atabilirsiniz. Ancak bu oturum iznine Almanya'dan başvurabilmeniz yabancılar dairesinin tutumuna bağlı olacaktır.
İyi günler dilerim!