İçeriğe geç
bery97
Güncellendi:
Almanca Öğrenmek

Dil Kursu

merhaba ben özel eğitim eğitim öğretmeniyim ama öğretmenlik için c2 seviye almanca istiyor hem dil kursuna gitmek hem de part time çalışmak istiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor ? ayrıca dil kursları ücretli mi ?

5 Yorumlar

Yanıtla (5)

Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Güncellendi:
Merhabalar @bery97 , Öncelikle dil kursu vizesinin çalışma izni içermediğini hatırlatarak başlamak isterim. Yani bir yandan kursa giderken bir yandan part-time çalışmanız mümkün değil maalesef. Buna ek olarak dil kursu sırasında Almanya'da geçiminizi sağlamanız için aylık net finansman miktarını (1.027 EUR) bloke hesapla güvence olarak göstermeniz gerekiyor. Diğer sorunuza gelirsek, vize amacıyla kayıt olacağınız dil kursları ücretli olacaktır. Entegrasyon kursu, ücretsiz bir şekilde gönüllülerin yürüttüğü kurslar vb. Almanya'da halihazırda yaşayan göçmen arkaplanlı kişilere yönelik oluyor genelde. Eğer Türkiye'den dil kursu vizesi ile başvuruda bulunmak istiyorsanız bu anlamda tanınan dil kurslarına gitmeniz gerekiyor ve ücretli oluyorlar. Dİl kursu vizesi için gerekenleri ekte paylaştığım dosyada bulabilirsiniz. Eğer dil seviyenizi ücretsiz yollarla geliştirmek isterseniz bu konuda faydalı olabilecek bazı internet sitelerini önerebilirim: https://handbookgermany.de/tr/learning-german
bery97
merhaba tekrardan verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Ama eksik bilgi vermişim ab vatandaşıyım ben vize işlemlerim yok. Çalışma ve oturum iznim var.
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Merhabalar tekrar, Evet bu verdiğim cevabı tamamen değiştirecek bir bilgi. Halihazırda oturum ve çalışma izniniz varsa dil kursuyla beraber part-time çalışmanız elbette mümkün. Dil kursları genel olarak ücretli olsa da gönüllü, ücretsiz veya uygun fiyatlı hizmet veren birçok kurum bulunuyor. Bu konuda hazırladığımız yazımızdan alıntılıyorum: 'Özellikle gönüllüler tarafından düzenlenen birçok ücretsiz Almanca kursu vardır. Bu kurslardaki öğretmenler genellikle profesyonel eğitimcilerden değil, Almanya'daki yeni gelenlere yardım etmek isteyen kişilerden oluşur. Bu kursların çoğu Almanca öğrenmeye yeni başlayanlar içindir, ancak daha ileri seviyede Almanca öğrenmek isteyenler için de kurslar vardır. Bu kursların bazıları için kayıt yaptırmanız gerekir, ancak bazılarında belirtilen tarihler arasında belirtilen kurs yerine gitmeniz yeterlidir. Yerel Bilgi (https://handbookgermany.de/tr/local-information) sayfamıza girerek yakınlarınızda bulunan ücretsiz Almanca kurslarını arayabilirsiniz. Yakınlarınızda ücretsiz Almanca kursu bulamıyorsanız, yardım almak için bir Göç Danışma Merkezi (https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/) başvurabilirsiniz. Bunun yanı sıra, bazı şehirlerde ücretsiz yetişkin eğitim merkezleri ücretsiz Almanca kursu da vermektedir.' Yetişkin Eğitimi Merkezlerindeki ("Volkshochschule" veya VHS) dil kursları sizin için uygun fiyatlı bir alternatif olacaktır. Yetişkin Eğitim Merkezleri hemen hemen her Alman şehrinde bulunmaktadır. Bulunduğunuz bölgedeki en yakın merkezi bulmak için paylaştığım bu linki kullanabilirsiniz: https://www.volkshochschule.de/index.php Dil kafeleri ("Sprachcafés" veya dil buluşmaları) olarak adlandırılan yerlerde Almanca öğrenmenize yardımcı olabilecek birçok gönüllüyle bir araya gelebilirsiniz. Dil kafelerinde, insanlarla tanışabilir ve onlarla Almanca konuşarak hem yeni kelime ve kalıplar öğrenip hem de öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Ayrıca bu kafe ve buluşmalarda yeni arkadaşlar da edinebilirsiniz. Bu gibi yerlerde, Almanca seviyenizin ne olduğu önemli değildir. Bu küçük gruplara katılıp Almanca konuşabilirsiniz. Yukarıda paylaştığım Yerel Bilgi sayfamıza girerek yakınlarınızda bulunan dil kafelerini arayabilirsiniz. Umarım bu yönlendirme yardımcı olur. Başka sorunuz varsa tekrar yazabilirsiniz. Sevgiler, Su
bery97
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Profile Picture
Su Parlak_Moderator
Ne demek, faydalı olmasına sevindim.
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu