İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
Yusif

İltica

Ben 2022 Almanyaya geldim ve 2023 yılında Ausbildung a   başladım ama o sırada deprem oldu ve ve eşim depremzede vizesi ile geldi .Biz yabancılar dairesine başvuruda bulunduk bı geri dönüş alamadık ve avukata verdik ondan da bı sonuç yok Eşim için iltica edebilirmiyiz ve iltica etmemiz durumunda okulum bitince aile birleşimi yapabilirmiyiz , lütfen bize bi geri dönüş yapar mısınız 

3 Yorumlar

Yanıtla (3)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhabalar,

Öncelikle kullanıcı adınızı gerçek isminizle örtüşmeyen bir takma ad ile değiştirmenizi rica edeceğim!

Çalışma arkadaşımız @LIFE__Initiative size ilk fırsatta yanıt verecektir. Kendilerini bu gönderiye etiketledim.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Profile Picture
LIFE__Initiative

Merhaba @Yusif ,
Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Durumunuzu tam olarak bilmediğimiz ve yasal tavsiye veremeyeceğimiz için bu cevapların bir kesinliği olmadığını lütfen unutmayın.Almanya'daki iltica prosedürü hakkında bazı bilgileri size kısaca açıklayayım. Başlangıç olarak, en önemlisi ancak Almanya'da bulunuyorsanız iltica başvurusunda bulunabilirsiniz. Süreci kısaca özetlemek gerekirse: Almanya içinde, Alman makamlarına, yani göçmenlik bürosuna (yabancılar dairesine), bir varış merkezine veya bir ilk kabul merkezine başvurmanız ve onlara iltica başvurusunda bulunmak istediğinizi bildirmeniz gerekir. Daha sonra kayıt yaptırmak üzere mülteciler için bir ilk kabul merkezine götürülürsünüz. Kayıt sırasında ya da daha sonra posta yoluyla BAMF'dan (“Federal Göç ve Mülteciler Dairesi”) bir randevu alacaksınız. Bu randevuda iltica başvurunuzu resmi olarak yapacaksınız. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://life-initiative.org/hgt-registrierung-als-asylsuchender-12-2024-tr/. İltica başvurusunun eşiniz için en iyi seçenek olup olmadığını bir danışma merkezi veya bir avukatla görüşmenizi tavsiye ederim.Adım adım bu konuyu anlattığımız rehberimize göz atabilir ve aile birleşiminin sizin için mümkün olup olmadığını kontrol edebilirsiniz: https://life-initiative.org/tr/familiennachzug/. Gereklilikler karşılanıyorsa, aile üyelerinizin kendi ülkelerindeki Alman büyükelçiliğinden aile birleşimi vizesi için bir randevu alın. Daha fazla bilgiyi burada Türkçe olarak bulabilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/family-reunification-for-immigrants. Aile birleşimi prosedürü karmaşıktır. Bir göçmenlik danışma merkezine veya bir avukata başvurmanızı tavsiye ederiz.Bundan sonra ne yapabilirsiniz?

Umarım bu bilgiler sizin için yararlı olur. Başka sorularınız varsa, lütfen bana bildirin.
Saygılarımla,
Franziska

Yanıtla
Yusif

Teşekkür ederim ilginiz için,bir avukatla iletişime geçtim, eşim için 16g Ausbildungsduldung oturumuna başvuruda bulunmayı düşünüyorum, gerekli bütün şartları karşılıyor 16g için.

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu