Mavi kart
Selamlar. Almanyaya yeni geldim, mavi kartlı olarak. Vize başvurumu aile birleşimli yaptım, eşim ve çocuklarımın da bir yıllık vizeleri var. Ailecek göç etme niyetiyle geldim. Ailemi getirmeden önce olabilecek bütün ihtimalleri öğrenmek için biraz detaylı soru listesi hazırladım. Vereceğiniz cevaplar benim ve siteyi kullanan diğer arkadaşlar için çok değerli olacak. Şimdiden çok teşekkür ederim.
1) Ülkeye giriş yaptıktan sonra iş başı yapmam için bir süre var mı?
2) İş verenimle anlaşamazsam ve mavi kart şartlarını taşıyan yeni bir sözleşme sunamazsam nasıl bir yol izlemem gerekecek?
3) Bir önceki sorudaki kötü senaryo gerçekleşirse aile fertlerimin vizeleri yanar mı? Onların da sorunsuz bir şekilde ülkeye gelmelerini istiyorum, ne yapmalıyım?
4) Aynı firmada yeteneklerime daha uygun farklı bir görevde (mavi kart maaş limitine uygun) çalışabilir miyim? Bunun için ne yapmam gerekli?
5) Mavi kartta maaş eşiği kesin ve vazgeçilemez bir koşulmudur? Örneğin ben; Ekstra olarak sivil havacılık önlisans son sınıf öğrencisiyim, haziranda mezun olup kariyerime havacılık sektöründe devam etmek istiyorum. Sektörde yeni olacağım için maaşım ve statüm düşük olacaktır, Böyle bir durumda ilgili kuruma başvurduğumda beni nasıl bir sonuç bekliyor olacak?
6) Son olarak, göç eden aileler için ekstra kolaylık veya yardım gibi durumlar mevcut mu? Ücretsiz entegrasyon kursu, almanca kursu, sosyal yardım vs?
Uzun bir yazı oldu, umarım sabırla cevap verirsiniz. Saygılarımla.
Yanıtla (6)