İçeriğe geç
fatih37
Güncellendi:
Çalışan Hakları

Merhaba

Merhaba ben fatih 10 yildir mobilya boyama işi yapıyorum mobilya ustalık ve çıraklık belgesi var açık lise mezunuyum ağır vasıta e sinifi ehliyetim var yardımcı olursanız sevinirim almanya da olursa daha güzel olur 

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
My_Community Managerin
Güncellendi:
Merhaba @fatih37 , bize ulaştığınız için teşekkürler! Anladığım kadarıyla marangozluk eğitimini başarıyla tamamlamışsınız ve kamyon ehliyetiniz de var. Umarım doğru anlamışımdır, yanlışsam lütfen düzeltin. Almanya’ya vize başvurusunda bulunmak için farklı seçenekleriniz var. Büyük olasılıkla çalışma iznine başvurmak için bahsettiğiniz alanlardan birinde bir iş bulabilirsiniz. Nitelikli çalışan hakkında daha fazla bilgiyi burada Türkçe olarak bulabilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/visa-skilled-workers Nitelikli çalışan olarak sayılabilmeniz için öncelikle mesleki derecenizin bir Alman kurumu tarafından onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın. Ne yazık ki bu, gerekli tüm çevirileri yaptırmak zaman alır ve maliyetlidir. . Alternatif olarak kamyon şoförü olarak da iş arayabilirsiniz. Bunun için de Türkiye’den başvuruda bulunmanız gerekir. Bir iş teklifi veya sözleşme ile çalışma vizesi için de başvurabilirsiniz. Gelecekteki işvereninizin, Türk ehliyetinizin Alman ehliyetine dönüştürülmesi için gerekenler hakkında bilgi sahibi olduğundan emin olmanız önemlidir. Bunun için Almanya’da hem teorik hem de pratik sınava tekrar girmeniz gerekir. Ayrıca, 15 ay içinde AB/AEA (hızlandırılmış) temel yeterliliğini almanız da gereklidir. Her iki husus da sözleşmenize dahil edilmelidir. . Indeed, Stepstone veya Monster gibi internet sitelerinde iş ilanlarına bakabilirsiniz. Burada iş arama ve başvuru süreci hakkında bazı yararlı bilgiler bulabilirsiniz: https://handbookgermany.de/tr/jobsearch-and-application Size iyi şanslar dilerim, başka sorularınız olursa lütfen bana bildirmekten çekinmeyin.
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu