Süresiz Oturum
Merhaba,
2015 yılında Almanya’ya konsolosluk öğretmeni olarak geldim. Altı yıl boyunca çalıştım. Bu sırada eşim de Almanya’da konsolosluk öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Eşim öğretmen olarak çalışırken ben de 2021 yılından bu yana bir anaokulunda Kinderpfleger olarak çalışmaktayım. şu an süresiz iş sözleşmem var, Ancak ağustos ayında biten süreli oturum iznimi Uzatmak için belgelerimi verdiğimde bana süresiz oturum veremeyeceklerini söylediler. Süreli oturum başvurumu da henüz sonuçlamadılar. Ben aslında süresiz oturum iznini hak ettiğimi düşünüyordum ancak bana en az beş yıl boyunca sigortamın yatırılmış olması gerektiğini söylediler. Nitelikli iş gücü olarak üç yıl yatırılmış olması yetmiyor mu? Şu an Fiktionsbeschenigung ile beklemedeyim. Diğer yandan şöyle bir sorunum var. Eşimin çalışma izni yok. Çünkü buraya Türkçe öğretmeni (konsolosluk) olarak gelmiş Ve başka bir işte Çalışamaz olarak değerlendiriliyor. Hatta oturum Uzatma için başvuru yaptığında mevcut oturumunu uzatamayacaklarını söylemişler. 18a ya da 18b Oturumlarına başvurbileceğini belirtmişler. Nasıl bir süreç izlememiz gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yanıtla (3)
Merhabalar,
Öncelikle sorunuzdaki bir kısmı netleştirmenizi rica edeceğim. Nitelikli çalışanlar için süresiz oturum izni başvurusu için aşağıda sıralanan koşulları sağlıyor musunuz?
"Nitelikli çalışan, Almanya’da denkliği olan mesleki eğitim veya üniversite diploması gerektiren bir işi olan kişidir. Yeni düzenlemelere göre (1 Mart 2024'ten itibaren), nitelikli çalışanlar ve bilim insanları / araştırmacılar, Almanya'da 3 yıl ikamet ettikten sonra, nispeten daha rahat şartları karşılayarak süresiz oturum izni alabilirler. Emeklilik sigortası için yalnızca 36 ay prim ödemiş olmaları yeterlidir. Ayrıca bir iş sahibi olmaları, B1 seviyesinde Almanca konuşmaları ve aşağıdaki şartları karşılamaları gerekir.
(ilgili yazımız: https://handbookgermany.de/tr/permanent-residence-migrants)
Eğer diğer koşulları sağlıyorsanız ve nitelikli çalışan olarak ikamet ediyorsanız normal şartlarda 3 yıl yeterli olmalıydı. Eğer diğer koşulları da sağladığınızdan eminseniz, bir avukatla birlikte itiraz etmenizi ve başvurunuzun yeniden değerlendirilmesi talebinde bulunmanızı öneririm.
Evet hepsini sağlıyorum. Üç yıldan fazla sigorta geçmişim var ve bir anaokulunda Kinderpfleger olarak çalışıyorum. Gelir olarak da ev m2si vs olarak da tüm şartları sağlıyorum. Ama benden illa beş yıllık sigorta geçmişi istiyorlardı süresiz oturum için.
Evet hepsini sağlıyorum. Üç yıldan fazla sigorta geçmişim var ve bir anaokulunda Kinderpfleger olarak çalışıyorum. Gelir olarak da ev m2si vs olarak da tüm şartları sağlıyorum. Ama benden illa beş yıllık sigorta geçmişi istiyorlardı süresiz oturum için.