Süresiz Oturum
Merhaba,
2023 Mart ayindan itibaren Mavi Kartim var ve Almanya' da ikamet ediyorum. Sirketimizin bulundugum bölgede faaliyetini sonlandirmasindan dolayi, 2025 Temmuz ayinda baska bir eyalette faaliyet gösteren ofisine gecis yaptim.
A1 dil sertifikasini tamamladim ve Leben in Deutschland sinavindan da gecmistim fakat girdigim sinav bir önceki eyaletin sinaviydi (Schleswig-Holstein) bu durum problem olabilir mi? Su an Bavyera bölgesinde ikamet etmekteyim ve süresiz oturum icin basvurumu online olarak tamamladim. Istenilen belgeleri ilettim fakat bu sürenin 3 ay kadar sürebilecegi söylendi. (Eski ikamet ettigim yerde 3 veya 4 hafta gibi bir sürecti)
Basvurumda eksik bir evrak ile karsilasirsam bu durumda sürec bastan mi baslar?
Basvurdugum seceneklerde direkt olarak Mavi Karttan süresiz oturuma gecis icin bir alan mevcut degildi, bununla ilgili bir problem yasama ihtimalim var mi?
Saygilarimla
Merhabalar,
Sorunuz için teşekkürler. Genel olarak ve Mavi Kart sahiplerine özel süresiz oturum koşulları ilgili yazımızda da belirttiğimiz gibi şu şekilde:
"En az 5 yıldır bir oturum iznine sahip olmalısınız.
Yukarıda belirtilen şartları karşılayanlar süresiz oturum izni alabilirler.
Bununla birlikte, belli durumdaki bazı kişiler için süresiz oturum izni alma şartları biraz daha kolaydır.
AB Mavi Kartınız varsa, çok hızlı bir şekilde süresiz oturum izni alabilirsiniz. AB Mavi Kartı ile 27 ay geçirdikten sonra oturum izni için başvurabilirsiniz. Bunun için 27 ay boyunca emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işte çalışıyor olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşuyor olmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuşuyorsanız, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum iznini alabilirsiniz."
Bunun dışında başvuru evraklarının geçerliliği ve işlem süresi ile ilgili detayları doğrudan bağlı bulunduğunuz Yabancılar Dairesi'ndeki sizden sorumlu memurla iletişime geçerek netleştirmenizi öneririm. Bu konu ile ilgili nihai karar Yabancılar Dairesi'ndeki yetkili memurun takdirindedir.
Umarım bu bilgiler ve yönlendirme yardımcı olur. Forumdaki diğer üyelerimiz de konuyla ilgili kendi deneyimlerini paylaşabilirler.
İyi günler dilerim