İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
SS1981

Süresiz Oturum Izni

Merhaba ;

16.06.2023 tarihinde is anlasmasi yaparak Almanya`ya geldim. Önce 1 yillik sonrasinda ise 3 yillik ooturum izni aldim. Bagli bulundugum yabancilar dairesi ile görüsme yaptigimda Haziran 2026 tarihinde süresiz oturum icin basvuru yapabilecegimi söylediler. Oturum iznim 18a, meslegim icin tam denkligim var ve geldigimden beri tam zamanli calisiyorum. Hicbir yardim kullanmadim. Esim entegrasyon kursunu tamamladi B1 ve almanya da yasam sinavini basarili bicimde gecti. 

Benim sorum ise tam zamanli calistigim icin hicbir entegrasyon kursuna katilamiyorum. Etrafimda aksam kursu veren kurs yok, online aksam kurslarina basvuruyorum fakat yer yok devamli dolu. VHS ile görüstügüm zaman B1 sinavina girmem icin öncelikle kursa kayit yaptirmam gerektigi ve 1-2 modül kursa katilmam gerektigi söylendi. Seviye tespit sinavim modül 5 yani sanirim A2.2. 

Bu durumda nasil bir yol izleyebilirim ? Isverenim is saatleri icerisinde kursa katilmama izin vermiyor , ben aksam kursu bulamiyorum.

Saygilarimla

0 Yorumlar
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu