İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
bbyya

vize reddi

Merhaba. Ben geçtiğimiz sene  19f vizesine başvurdum. Ben diş hekimiyim ve diş hekimi asistanı olarak iş sözleşmemi aynı zamanda ön onayımı sundum. denklik almadım. sonrasında bana §18 AufenthG ve 19 dan dolayı red geldi. Sebebini araştırmama rağmen tam anlamıyla anlayamadım. Şimdi tekrar başvurmak istiyorum ama bu sefer ZFA denkliği alıp başvurmak istiyorum. Başka ne yapmam gerekir? Nelere dikkat etmeliyim? ZFA denkliği almam mümkün mü? Bana neden red vermişler?
Teşekkür ederim.

8 Yorumlar

Yanıtla (8)

Profile Picture
Eren__(support)

Merhaba @bbyya  

Öncelikle belirtmek isterim ki 19f gibi kodlar oturum kanunundaki vize türleri değil, konoslolsluğun iç işlem kategorileridir ve konsolosluk dışında bağlaycılığı yoktur. Madde 18 üzerinden nitelikli çalışan vizesi başvurusu yaptığınızı ve red aldığınız anlıyorum.

Reddin gerekçesi konusunda somut durumu bilmeden bir şey söylememiz mümkün değildir. Ancak Madde 18 kapsamındaki her çalışma vizesi denklik kapsamındadır ve bunlara başvurmak için denkliğin alınması zorunludur. 

(Ancak metinde bahsettiğiniz ön onay 81a kapsamındaki ön onaysa kural olarak bu süreçte denklik işlemlerinizin de ön onay için hallolmuş olması gerekir.)

Denklik konusunda size doğrudan danışmanlık vermemiz mümkün değildir. Süreç sizin diplomalarınıza, çalışacağınız eyalete ve burada belirlenmiş genel ve özel denklik şartlarına bağlıdır.

Dilerseniz denklik konusundaki şu sayfamıza göz atabilirsiniz:

https://handbookgermany.de/tr/recognition

Ayrıca resmi denklik portalı da size her bir eyalette her bir meslek için hangi denklik koşullarının geçerli olduğunu gösterecektir:

https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/tr/index.php

Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Yanıtla
avrasalghul

Konuyla ilgili @bbya güncelleme girebilirseniz çok seviniriz. Durumunuz nedir? Vize reddi sebebini tam olarak öğrenebildiniz mi? Aynı şekilde diş hekimiyiz ama diş hekimi asistanı olarak bir iş sözleşmemiz olmak üzere, size de danışabilirsek çok memnun oluruz.

Yanıtla
bbyya

Merhaba. Diş hekimi asistanı olarak çalışabilmem için diş hekimi asistanı denkliği almam gerektiği söylendi. İşverenim de konuştu ama fayda etmedi. Bu olay geçtiğimiz sene oldu ve o dönemin şartları sebebiyle itiraz da etmedim karara belki itiraz etsem değişebilirdi bilemiyorum. Sonradan konuştuğum bazı arkadaşlarım Bayern’da bu kuralların daha esnek olduğunu söyledi. Diğer eyaletler biraz daha sıkıymış. (Benim eyaletim NRW idi)

Şunu da belirtmem gerekir ki bu konuda tam net bir görüş yok bence . Tamamen vize başvurunuzu kontrol eden memurlara bağlı olarak değişen bir durum. O yüzden daha garanti olması için şuanki aklım olsa ben dil kursuna başvururdum.

Yanıtla
avrasalghul

Teşekkür ederim cevabınız için, bir de dil mevzusunu öğrenmek istiyorum bazı eyaletlerde sanırım tüm sağlık çalışanlarından en az b2 seviyesinde almanca istiyor. böyle bir belge sundunuz mu başvurunuzda?

Yanıtla
bbyya

Hayır sunmadım ama zaten Almancam iyiydi. Daha önce almanca kursuna gittiğime dair bilgi vermiştim ama herhangi bir kanıt sunmadım. Vize memuruyla almanca birkaç diyalog kurduk ve seviyemin yeterli olduğuna kanaat getirdi.

Yanıtla
avrasalghul

ne kadar sürdü peki bütüm işlemler denklik süreci, başvuru süreci red süreci toplam? Bir de okulunuzda diş hekimliği H+ mıydı yoksa ZAB (sanırım) yolu ile mi denklediniz?

Yanıtla
bbyya

benim o dönemki birçok kişiden çok daha hızlı ilerledi o yüzden beni referans almayın bence. şubat başında işverenle iletişime geçip anlaştık mart sonu randevum geldi sonra mayısta vize sonucum red olarak geldi. vorabzustimmung için işverenimle zav/bundesagentur’a başvurduk ve 10 gün içinde sonuçlandı. üniversitem h+ değildi.

Yanıtla
avrasalghul

H+ olmayanlar için ZAB üzerinden diplomanızı denklemeniz gerektiğini söylüyorlar. Belki bu nedenle red olarak sonuçlanmıştır

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu