Громадянство за 3 роки
Доброго дня! Для отримання громадянства за 3 роки треба виконати обидві наступні умови, чи тільки одну з:
- знання мови С1
- волонтерство
3 роки з моменту перебування в країні, чи той час, що я знаходилась по параграфу 24 не рахується?
Я перебуваю в Німеччині з березня 2022, працюю з листопада 2023. При наявності сертифікату С1, постійного робочого контракту, визнанної в Німеччині вищої освіти, але без волонтерства, чи можу я подаватися на громадянство через три роки, та з якого моменту починається відлік 3 років?
Дякую!
1 коментарі
Відповіді (1)
Доброго дня і вітаю вас на нашому форумі!
Для прискореного отримання громадянства за три роки, крім виконання основних умов, необхідно виконати додаткові умови, які описані в розділі: "Чи можу я отримати громадянство Німеччини раніше, ніж 5 років?". Тобто, крім основних вимог, потрібно показати ваш високий рівень інтеграції в німецьке суспільство. Для цього необхідно володіти німецькою на рівні С1 та займатися волонтерською або соціальною діяльністю протягом тривалого періоду.
Наскільки я знаю, перебування в Німеччині за тимчасовим захистом не враховується в термін на отримання громадянства. Однак під час подачі документів вам точно дадуть відповідь на це питання в підрозділі, що займається безпосередньо обробкою документів на отримання громадянства.
З повагою
Свєта