IT програміст з ФОП 3 групи в Україні, оподаткування Німеччина
Вітаю. Я працюю програмістом в Україні віддаленно на американську компанію, відкритий ФОП в Україні 3 групи, маю контракт тільки з однією компанією. Планую переїзд до Німеччини (Берлін), схоже що можу отримати дозвіл на проживання тільки за 24 параграфом, не планую отримувати соціальних виплат від Німеччини. Підкажіть будь ласка яким чином я можу продовжувати співпрацю з американською компанією та сплачувати податки до Німеччини? Якщо я продовжу отримувати оплату на рахунок українського ФОП, буду сплачувати податки в Україні, то як мені сплачувати податки в Німеччині: що мені потрібно відкрити у податковій в Німеччині? (ФОП? який тип? і який можливий відсоток податку якщо незаміжня та немає дітей або ФОП ніякий відкривати не потрібно і потрібно отримати щось подібне податковому особистому номеру для подачі декларації). Якщо закрити ФОП в Україні, то що потрібно зареєструвати в Німеччині щоб отримувати дохід від цієї однієї американської компанії ?Чи співпрацця тільки з однією компанією при будь-якій реєстрації в Німеччині не є законною бо вважається що я найманий працівник і можливо отримати штраф? Щиро дякую
Вітаю, yevheniiak!
Хочу одразу зазначити: Якщо Ви збираєтеся приїхати до Німеччини з метою тимчасового захисту від війни (отримання 24 параграфу), а саме до Берліну, то Берлін вже давно зачинено на прийом біженок та біженців з України. Після Первинного центру прийому біженок та біженців з України у Берліні (у колишньому аеропорті Тегель) Вас розподілять до тієї федеральної землі та до того міста або села, які ще наразі приймають людей, які приїздять з України.
Факт отримання або неотримання соціальних виплат не грає при цьому ніякої ролі. Центральними тут є законодавчі акти щодо оформлення та надання тимчасового захисту згідно параграфу 24.