Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Myroslava

Параграф 24

Я в 24 році отримала параграф 24 в Німеччині і прописку на проживання від роботодавця)пробула там 3 місяці і поїхала додому але не закрила цей параграф 24)

Наразі я перебуваю в Австрії і мені надали тут блу карту та також прописку за місцем проживання)

Скажіть будь ласка чи анулювався в такому разі в мене параграф 24 з Німеччини??

2 коментарі

Відповіді (2)

Profile Picture
AnnaGapa_volunteer

Привіт! Я сама не змінювала дозвід на проживання, але від знайомих чула, які переїхали до Італії, якщо Ви отримали інший дозвіл на проживання, то німецький Aufenthaltstitel втрачає чинність, оскільки ви більше не проживаєте в Німеччині й перебуваєте під юрисдикцією іншої країни ЄС. Дія тимчасового захисту закінчиться автоматично після 6 місяців Вашої відсутності у Німеччині. Якщо Ви назавжди покинете Німеччину, то Ви втратите дозвіл на перебування (Aufenthaltserlaubnis) в Німеччині за 24 параграфом. Однак зауважу, що якщо Ви не повідомите про свою відсутність, то Вам може загрожувати адміністративний штраф. Не знаю чи це вплине на Вас в Австрії після такого довгого часу відсутності. 

Найправильніше це повідомити міграційну службу Німеччини за місцем Вашої реєстрації про Ваш відʼїзд. 

На подібне питання відповідали тут - також знайдете інструкцію як правильно закрити параграф-  Закриття параграфу №24 та переїзд з Німеччини

Сподіваюсь Ви уникните проблем)

Відповісти
Profile Picture
Міла_Модераторка

Вітаю, @Myroslava , @AnnaGapa_volunteer !

Повністю згодна з @AnnaGapa_volunteer .

Також думаю, що якщо користувачка отримала "Блакитну картку ЄС", то це також може слугувати доказом того, що §24 Німеччини анулювався, бо країни не надають посвідку на перебування будь-якого виду, якщо в паспорті бачать активну посвідку на перебування іншої країни.

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)