Перейти до вмісту
Повернутися до огляду
Natalka

Перехід на робочу візу

Вітаю! Я вже 9 місяців працюю, на фармацевтичному підприємстві і маю безстроковий контракт. За освітою я провізор(клінічна фармація) і маю диплом спеціаліста, однак процедура визнання і підтвердження диплому триває досить довго і потребує відмінного володіння німецькою на рівні С1, тому я вирішила відкласти це на певний час і знайти роботу, щоб забезпечити себе. Я хотіла б дізнатися, на який параграф я можу претендувати для переходу на робочу візу, якщо дана робота не вважається висококваліфікованою?

4 коментарі

Відповіді (4)

Profile Picture
Міла_Волонтерка_Модераторка

Вітаю, @Natalka !

Звідки Ви знаєте, що Ваша нинішня робота вважається невисококваліфікованою? Ви отримали підтвердження про це від німецьких відповідальних інстанцій, які займаються визнанням професій?

Медицина - це сфера регламентованих професія, що означає, що для отримання робочої посвідки на перебування людині потрібно не тільки визнавати свій диплом, але і визнавати свою кваліфікацію. Тому Вам потрібно взнати, як називається німецькою коректно та діяльність, якою Ви наразі займаєтеся, та чи відноситься вона до тих професій, які є кваліфікованими або некваліфікованими.

Відповісти
Profile Picture

@Natalka , диплом же треба визнавати у будь-якому випадку: робочі посвідки на перебування видаються для кваліфікованих спеціалісток та кваліфікованих спеціалістів: тобто таких, освіта яких визнана в Німеччині.

Ось за цією гілкою ми розмовляли з іншою користувачкою, де я поділилася багатьма корисними посиланнями щодо тем та ще раз пояснила терміни та особливості визнання дипломів, регламентованих або нерегламентованих професій та визнання кваліфікації: Визнання університетських дипломів | Handbook Germany : Together.

Якщо Ви вже пишете, що "відмінного володіння німецькою на рівні С1", то я вже підозрюю, що Ваша діяльність має бути визнана за кваліфікацією, бо для отримання посвідок на перебування, наприклад, за §18a або §18b такої вимоги щодо володіння мовою немає.

Міла

Відповісти
Natalka

Ви б могли мені порекомендувати спеціалістів, до кого саме я можу звернутися за кваліфікованою допомогою, щоб отримати достовірну інформацію щодо свого випадку(включаючи і визнання диплому, і перехід на робочу візу). В інтернеті дуже багато версій і не всі вони відповідають дійсності. Наперед вдячна 

Відповісти
Profile Picture

@Natalka , вітаю!

Чи ознайомилися Ви з бесідою та посиланнями в бесіді, яку я навела вчора?

Не зовсім розумію, що Ви маєте на увазі під "достовірну інформацію", "В інтернеті дуже багато версій і не всі вони відповідають дійсності". 

Там наведені офіційні джерела від німецьких відомств щдо кваліфікації, визнання дипломів, вимог до отримання тієї чи іншої посвідки на перебування (конкретно §18b, який також застосовується у Вашому випадку).

Міла

Відповісти
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)