Перехід з 24-го параграфу
Доброго дня.
Моя сім’я живе в Німеччині, земля NRW з 2022 року.
Я працюю з 05.2022 за тарифним контрактом на Vollzeit з unbefristeten Arbeitsvertrag als Hilfskraft. Зарплата нетто – 1900 євро. Також є виплата для дитини Kindergeld. Маю сертифікат B2-Beruf та сертифікат «Leben in Deutschland». Диплом спеціаліста за спеціальністю «Облік і аудит» з України відправлено на оцінку (результату ще немає), на сайті Anabin університет і спеціальність підтверджуються. Також я пройшла курс у Німеччині „Finanzbuchführung-1“ і в майбутньому планую працювати у сфері бухгалтерії.
Мій чоловік працює з 01.2023 також за тарифним контрактом на Vollzeit з unbefristeten Arbeitsvertrag als Technischer Hilfskraft. Зарплата нетто – 1900 євро. Має сертифікат B1 та сертифікат «Leben in Deutschland». Диплом спеціаліста за спеціальністю «Спеціаліст з електричних машин та апаратів» з України відправлено на оцінку (результату ще немає), на сайті Anabin університет і спеціальність підтверджуються (принаймні бакалавр точно).
Дитина, 13 років, навчається у Gesamtschule у 7-му класі.
Хочемо перейти з 24-го параграфа на інший параграф, щоб у майбутньому подати заявку на громадянство або ПМП.
1. Чи могли б Ви підказати, на який параграф з нашими вихідними даними найкраще подавати документи? Через те, що в наших контрактах зазначено „Hilfskraft“, параграфи щодо кваліфікованої роботи нам, мабуть, недоступні?
2. Чи є Buchhalterin кваліфікованою роботою в Німеччині? Я читала, що ні – чи це правда?
3. Чи можна при переході на інший параграф залишити 24-й параграф паралельно з новим? Тобто мати два параграфи одночасно?
4. При зміні 24-го параграфа на новий, чи можна їздити з українським водійським посвідченням до завершення дії 24-го параграфа? Чи необхідно одразу змінювати водійське посвідчення на німецьке? Або потрібно зробити це протягом 6 місяців після отримання нового параграфа? Зустрічала різні варіанти «правильної» відповіді, тому це питання досі залишається одним із важливих при ухваленні рішення щодо переходу на інший параграф.
5. Можливо Ви знаєте хто в Kreis Paderborn може допомогти з підготовкою документів?
6. І останнє питання, яке стосується не нас, а є більш загальним: чи є виплати Wohngeld і Kinderzuschlag перешкодою при переході на робочі параграфи? (Ми не отримуємо цих виплат).
Розумію, що питань багато 🙈 Буду дуже вдячна за Вашу відповідь.
@Міла_Модераторка
Доброго дня, можете будь-ласка подивитися питання? Можливо зможете в чомусь допомогти розібратися чи це потребує допомоги фахівця з міграційного права? Дякую