Повернення до Німеччини
Доброго дня, що робити у ситуації, коли у 2022році я мала ти часи захист у землі Баварія , я повернулася у 2023 році до України, зараз я знову хочу повернутися але на іншу землю до Німеччина, на іншій землі мені сказали виписатися з тої землі. Як це правильно зробити? І хіба не втрачається стату захисту якщо я була відсутня більше ніж 6 місяців?
Доброго дня, @ryuiibpoo !
Так, статус захисту втрачається (будь-яка посвідка на перебування втрачається), якщо людина є відсутньою на території Німеччини більше 6 місяців, але цього - недостатньо для завершеного процесу виїзду з Німеччини, якщо центром Вашого життя вже 2 роки є Україна. Вам потрібно було виписатися звідусюди, всіх попередити (всі інстанції), закрити всі рахунки, знятися з реєстрації і т.і. Якщо Ви всього цього не зробили, то Ви і досі є зареєстрованою, Вам, можливо, приходять листи, просто посвідка на проживання вже - недійсна.
Тому Вам потрібно спершу виписатися зі старої землі, "відкріпитися" від неї (люди з тимчасовим захистом мають обов'язок проживати на тій землі, де вони є зареєстрованими (Wohnsitzauflage)), а потім починати подачу документів на отримання тимчасового захисту у новій землі (якщо у неї є ще квота на прийом біженок та біженців з України). Про це Вам також потрібно взнати (подивитися в Інтернет або запитати у знайомих, якщо вони живуть у цій федеральній землі) перш ніж Ви самовільно поїдете до тієї землі, куди Ви хочете їхати, бо якщо земля вже не приймає біженок та біженців з України, то Вас там оформити не зможуть. Це значить, що Вам потрібно буде їхати до Первинного центру прийому біженок та біженців з України та чекати розподілу у ту федеральну землю, де ще наразі є місця.
Міла