Перейти до вмісту
Богуцький
Оновлено:
Дозвіл на перебування

Прописка

Добрий день .

Маю питання .

Як вигладає процедера надання захисту . 

Наприклад я приїду у місто Фрайбурґ Freiburg im Breisgau (можливо там в мене буде робота но не факт можливо поїду в інше місто ) 

Після приїзду я маю піти у віділ у справах іноземців - так ?  Вони мені нададуть прописку (реєстрацію ) Бо я наприклад сопочатку буду жити на airbnb . Чи вмене має бути своя вже прописка і знею я йду до відділу іноземців ? 

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Модераторка
Вітаю Вас знову, богуцький! Якщо у Вас немає квартири у конкретному місті, де Ви можете прописатися, то Ви просто так не можете приїхати до того чи іншого міста. Вам треба їхати до Первинного центру прийому біженок та біженців з України, де Вас перерозподілять до тієї федеральної землі, де є місця. Це - або Первинний центр прийому біженок та біженців з України у тій федеральній землі або місті, куди Ви прямуєте, або загальний Центр прийому біженок та біженців з України у Берліні, в аеропорту Тегель. Саме там починається процедура надання тимчасового захисту згідно 24 параграфу. Якщо у Вас є квартира, де Ви можете прописатися (airbnb не прописують людей, бо це є проживанням на недовготивалий час), Ви маєте протягом 2 тижнів звернутися до місцевого органу з реєстрації громадян (Bürgeramt, Rathaus, Meldeamt) - у кожній федеральній землі цей орган називається по-різному. Саме він надасть Вам прописку. Паралельно Ви маєте піти до Відділу з реєстрації іноземців (Ausländerbehörde), де Ви маєте подати усі необхідні документи для отримання тимчасового захисту згідно параграфу 24. Як тільки Ви отримаєте 24 параграф, Вам нададуть так званий "цeнз осілості" (Wohnsitzauflage): https://handbookgermany.de/uk/ukraine-info?temu=prozhivannya#faq_2565. З ним Ви не будете мати можливості вільно переїзжджати з однієї федеральної землі до іншої в залежності від Ваших приватних обставин: https://handbookgermany.de/uk/ukraine-info?temu=prozhivannya#faq_2514. ВАЖЛИВО: Якщо Ви в'їжджаєте на територію Німеччини по безвізу, то у Вас не буде можливості працювати, бо безвіз є дозволом на перебування з туристичною метою. Як правило, квартири довгостроково здаються тим людям, у яких вже є тимчасова або постійна посвідка на проживання у Німеччині. На жаль, людям, які спочатку приїзджають по безвізу, квартири на довгий строк не здають. Можливо, у Вашому випадку орендодавець піде на поступки та, якщо Ви паралельно почнете процедуру отримання тимчасового захисту по 24 параграфу, то він дасть зелене світло на довгострокове перебування у квартирі. Міла
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)