Перейти до вмісту
Ira_kas
Оновлено:
Дозвіл на перебування

Різниця між пластиком і вклейкою в паспорт (24 параграф)

Добрий день, перебуваю в Німеччині ( Тюрюнгія), подаю документи на 24 параграф.Підскадіжіть, будь ласка, чи є різниця між вклейкою в паспорт і пластиком. Чи можу я пізніше переїжати на інші федеративні землі? 

Шо ви порадите?

Дякую за відповідь. 

1 коментарі

Відповіді (1)

Kateryna Scheffler
Добрий день і дякую за Ваше питання @Ira_kas - Якщо Ви виконали всі умови, які прописані в §24, то ви отримаєте дозвід на перебування в Німеччині. Дозвіл на перебування, що видається, зазвичай являє собою пластикову картку ("пластик"). Він також є в електронному вигдяді - elektronischer Aufenthaltstitel (eAT). Однак, виготовлення такої пластикової картки в деяких федеральних землях Німеччини займає значний час. Тому для прискорення процесу деякі відомства видають дозвіл на перебування у вигляді вклейки в паспорт заявника. Це можливо відповідно до §78a Закону про перебування (https://www.gesetze-im-internet.de/aufenthg_2004/__78a.html). Вклейка має ту саму силу що й пластикова картка. Щодо питання про переїзд в іншу федеральну землю: Якщо у Вас є дозвіл на перебування відповідно до §24 Закону про перебування, то Ви не можете самостійно вирішувати, де Ви будете жити. Ви будете прив'язані до конкретної федеральної землі і вас зобов'яжуть проживати на її території. Але за певних умов Ви можете подати заяву на отримання дозволу на переїзд в інше місто. Це так званий Umverteilungsantrag. Подавати його необхідно до відділу в справах іноземців (Ausländerbehörde), який за Вас відповідає. Як саме це зробити та за яких умов це буде можливо, ви дізнаєтеся на нашій сторінці за цим посиланням: https://handbookgermany.de/uk/ukraine-info?temu=prozhivannya#faq_2514. Сподіваюсь, що я правильно зрозуміла Ваше питання і змогла Вам допомогти. З повагою, Катерина
Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)