варіанти після 24 параграфу, Blau Card?
Доброго дня! Я хотів би уточнити який може бути шлях до отримання ПМЖ (Niederlassungserlaubnis) коли наразі перебуваєш у Німеччині на підставі 24 параграфу. Наскільки я розумію, то перебування у такому статусі не зараховується у 5 річний стаж необхідний для отримання ПМЖ ? Виходить, що потрібно отримати тимчасовий ВНЖ Aufenthalserblaubnis і 5 років пробути на ньому? Але які варіанти його отримання в цій ситуації? Я працюю у німецькій неприбутковій організації, закордонний універститет де я отримав диплом магістра є в базі Anabin з позначкою H+ , проте саме моєї спеціальності немає, тому потрібно робити його визнання (хоча там теж до кінця не зрозуміло чи вони дадуть позитивний висновок, так як для визнання диплому магістра потрібно подавати також диплом бакалавра який у мене вже з українського ВНЗ якого немає в Anabin). Припустимо, що я отримаю документ про визнання диплому, що мені далі робити? Подаватися на Blau Card будучи на 24 параграфі не можна (відповідно параграфу 19f , якщо я його правильно зрозумів).
Відповіді (7)