Виїзд з Німеччини до отримання параграфу 24
Доброго дня! Мене німець прописує в квартирі, та наступного тижня я хочу починати робити документи для оформлення тимчасового захисту. Але з 7 по 10 жовтня мені потрібно поїхати в Бельгію (по безвізу, дні ще є). Чи це дозволено після подачі документів в міграційний центр? Чи не буде ніяких проблем? Чи краще спочатку поїхати, а потім починати оформлення? Дякую.
2 коментарі
Відповіді (2)
Доброго дня, дякуємо за запитання на нашому форумі. Наші експерти з @LIFE Initiative дадуть відповідь на ваше запитання якнайшвидше. З повагою, Барбара
Привіт @Anna121083 , дякуємо за Ваше запитання!
Якщо Ви подали заяву на тимчасовий захист до відомства у справах іноземців, найімовірніше, Ви спочатку отримаєте тимчасове посвідчення (Fiktionsbescheinigung), доки Вашу заяву не розглянуть. З тимчасовим посвідченням Ви не можете виїжджати за кордон. Якщо Вашу заяву буде схвалено та Ви отримаєте посвідку на тимчасове проживання, Ви зможете подорожувати до інших країн ЄС або Шенгенської зони до 90 днів протягом 180 днів. Для цього Вам потрібен біометричний паспорт або проїзний документ для іноземців. Якщо у Вас є біометричний паспорт або проїзний документ для іноземців, віза не потрібна. Більше інформації Ви знайдете тут: https://handbookgermany.de/uk/ukraine-info?temu=perebuvannya#faq_2312.
Сподіваюся, ця інформація буде корисною для Вас.
З найкращими побажаннями,
Франциска