مشاهده‌ی این محتوا
بازگشت به نمای کلی
70ak

مشکل در دریافت اقامت آلمان پس از ۶.۵ سال + مشکل در دریافت گذرنامه – درخواست راهنمایی

سلام به همه دوستان،

۶.۵ سال است که در آلمان زندگی می‌کنم و ۴.۵ سال است که شاغل هستم.
✅ مدرک زبان B2 آلمانی دارم
✅ گواهینامه رانندگی و ماشین دارم
✅ قرارداد کاری Unbefristet دارم

اما متأسفانه هنوز هیچ پاسخ مثبت یا منفی از طرف Bundesamt دریافت نکرده‌ام!
🔹 حتی نامه‌های وکیلم هم هیچ تأثیری در روند پرونده نداشته است و این وضعیت واقعاً برایم آزاردهنده شده است.

🔹 مشکلات در دریافت گذرنامه:

📌 درخواست صدور گذرنامه ایرانی را در سامانه میخک ثبت کرده‌ام، اما هنگام تلاش برای گرفتن نوبت از طریق سامانه نوبت‌دهی کنسولی (appointment.mfa.gov.ir)، سیستم اطلاعاتم را قبول نمی‌کند.
📌 بارها با سفارت ایران در برلین تماس گرفتم، اما موفق به دریافت پاسخ نشدم.
📌 کارت پایان خدمت در اختیار اداره پناهندگی آلمان است و امکان ارائه اصل آن را ندارم، اما تصویر و فتوکپی آن موجود است.

🔹 به دلیل این مشکلات، تصمیم گرفتم که برای اقامت §25b یا اقامت آوسبیلدونگ اقدام کنم. اما چند سوال دارم که امیدوارم کسی که تجربه دارد، بتواند راهنمایی کند:

1️⃣ اگر یکی از این اقامت‌ها را دریافت کنم، آیا می‌توانم به‌صورت قانونی به ایران سفر کنم و بازگردم؟
2️⃣ پس از دریافت این اقامت، آیا امکان دارد فوراً درخواست اقامت دائم (Niederlassungserlaubnis) بدهم؟
3️⃣ آیا تجربه‌ای در این زمینه دارید یا کسی را می‌شناسید که شرایط مشابهی داشته باشد؟
4️⃣ برای مشکل گذرنامه، آیا راهی هست که بدون نیاز به نوبت آنلاین، به‌صورت مستقیم درخواست را پیگیری کنم؟

اگر کسی تجربه‌ای در این زمینه دارد، واقعاً ممنون می‌شوم راهنمایی کند. 🙏
از هر کمکی سپاسگزارم.

19 نظرات

پاسخ (19)

Profile Picture
Golshan__(Community_manager)

سلام و روزتون به خیر

لطفا چند روز به من وقت بدید، حتما در طول هفته‌ی آینده بهتون پاسخ میدم

آخر هفته‌ی خوبی داشته باشید. 

پاسخ دهید
70ak

ممنونم بابت پاسخگویی 

پاسخ دهید
70ak

سلام پیشاپیش عید شما و همکاران گرامیتان مبارک، تونستید واسم بپرسید؟ من هرچی خودم سعی کردم نتونسم تماسی داشته باشم 

پاسخ دهید
Profile Picture

نه متاسفانه، جواب نمیدن. هفته‌ی دیگه حضوری میرم اونجا و بهتون خبر میدم

پاسخ دهید
70ak

خیلی ممنونم، لطف میکنید 

پاسخ دهید
Profile Picture

دوباره سلام

امیدوارم همکاران ما در @LIFE__Initiative  بتونن جواب سوالتون رو بدن

پاسخ دهید
Profile Picture
LIFE__Initiative

سلام، از شما بابت درخواستتان تشکر می‌کنیم. متاسفم که از وضعیت دشوار شما مطلع شدم. این پاسخ‌ها موقتی هستند، زیرا ما از وضعیت دقیق شما آگاهی نداریم و نمی‌توانیم مشاوره حقوقی ارائه دهیم.
در مورد سوالات شما:
۱. اولین نکته: برای سفر به یک پاسپورت معتبر یا مدرک سفر برای خارجی‌ها نیاز دارید. شما با مجوز اقامت طبق §25b اجازه سفر دارید. با مجوز اقامت برای آموزش شغلی طبق §16g نیز می‌توانید به خارج از کشور سفر کنید. اطلاعات بیشتر را می‌توانید اینجا پیدا کنید: لینک. لطفاً توجه داشته باشید: اگر بیش از ۶ ماه در خارج از کشور باشید، ممکن است مجوز اقامت شما منقضی شود. شما با "Ausbildungsduldung" (تعلیق موقت اخراج به دلیل دوره آموزشی) اجازه سفر به خارج از کشور ندارید. (لینک: https://handbookgermany.de/fa/ausbildungsduldung#faq_181). ما توصیه می‌کنیم قبل از سفر به کشور خود مشاوره حقوقی دریافت کنید. سفر به کشور خود می‌تواند تبعات منفی برای وضعیت اقامتی شما در آلمان داشته باشد.
۲. برای درخواست "Niederlassungserlaubnis" (مجوز اقامت دائم) باید حداقل ۵ سال مجوز اقامت داشته باشید. در اینجا می‌توانید شرایط درخواست مجوز اقامت دائم را پیدا کنید: لینک
۳. اگر علاقه دارید، می‌توانید با LIFE Initiative تماس بگیرید تا بررسی کنیم آیا می‌توانیم به شما کمک کنیم (لینک زیر را چک کنید).
چه کارهایی می‌توانید انجام دهید؟
اطلاعات بیشتر را بیابید: لینک‌های بالا و لینک، لینک، لینک لینک
پیدا کردن مرکز مشاوره: لینک و لینک
پیدا کردن وکیل (که باید هزینه پرداخت کنید): لینک ("Fachanwaltsbezeichung": "Migrationsrecht") و لینک
درخواست کمک از داوطلبان LIFE Initiative: لینک
امیدوارم این اطلاعات برای شما مفید باشد.
با احترام، فرانزيسکا

پاسخ دهید
70ak

ممنونم، اگر من 25b بگیرم اقامت من برای گرفتن اقامت دائم صفر میشه و باید دوباره ۵ سال صبرکنم؟

پاسخ دهید
70ak

متاسفانه شامل من نمیشه چون بعد ۶ونیم سال که المانم ،،، دو سال هم   از جواب اینترویو میگذرد ولی هنوز هیچ جوابی نیومده(((هیچ مثبت یا منفی از  Bundesam  ندارم))))و واسه همین شامل من نمیشه 

پاسخ دهید
Profile Picture

دوباره سلام

در کنار جواب همکارانم در مورد درخواست اقامت، من هم می‌تونم در مورد پاسپورت ایرانی بهتون پاسخ بدم. 

راستش تا جایی که من اطلاع دارم، این امکان وجود نداره که بدون وقت قبلی، تشریف ببرید سفارت. 

در واقع اول باید تمام اطلاعاتتون اونجا ثبت بشه و شما صرفا برای پرداخت پول و امضای مدارک میرین سفارت. 

به خود سفارت زنگ زدید؟ معمولا بعد‌از‌ظهرها بخش کنسولی سفارت جواب تلفن رو میده. شاید بتونن بگن مشکل کجاست که اطلاعاتتون ثبت نمیشه

پاسخ دهید
70ak

من همه اطلاعات ثبت کردم ولی ترمین نیست و دنبال ترمین هستم و درضمن اصل کارت پایان خدمتم دست Bundesamt هست ولی کپی و عکسش هست و همینطور برگه رسید از Bundesamt دارم

پاسخ دهید
Profile Picture

در مورد کارت پایان خدمت، اگر بخواین من می‌تونم براتون زنگ بزنم سفارت و بپرسم. 

ولی در مورد ترمین متاسفانه باید صبر کنید تا وقت باز بشه

پاسخ دهید
70ak

لطف میکنید اگر بتونید بپرسید ،(من کارت ملی قدیمی و شناسنامه موجود دارم) به همراه (کپی و عکس از  کارت ملی و گواهینامه .)

لطفا اینم بپرسید که برای دادن وکالت تام الاختیار به پدر چه مدارکی نیاز داره و اگر در سامانه میخک ثبت کنم ایا میتوانم هر دو انجام بدهم در یک ترمین 

واقعا از زحمات و پشتکاری شما و تیم فعال شما ممنونم و در صورت امکان یک راه ارتباطی مثل ایمی  بهم بدهید .

پاسخ دهید
70ak

در جواب قبلی فراموش کردم بگم که کارت پایان خدمتم هم کپی و عکسش موجوده

پاسخ دهید
Profile Picture
LIFE__Initiative

@70ak مدت زمان اقامت بر مبنای پاراگراف b۲۵ توی اون پنج سال مورد نظر برای اقامت دایم ("Niederlassungserlaubnis") حساب میشه. معمولا اینطوریه که برای اون پنج سال، فقط مدت زمانی رو حساب می‌کنند که شما یک نوعی از اقامت داشته باشید. یعنی در اکثر موارد، مدت زمان پروسه‌ی پناهجویی و دولدونگ حساب نمیشه. اگر درخواست پناهندگی‌تون قبول شده باشه یعنی رسما "Flüchtlingseigenschaft" باشید، در اون صورت مدت زمان پروسه‌ی پناهجویی هم ممکنه به حساب بیاد تو اون پنج سال مورد نیاز. اطلاعات بیشتر در مورد اقامت دایم رو اینجا می‌تونید ببینید:
https://life-initiative.org/niederlassungserlaubnis/

پاسخ دهید
70ak

اگر من درخواست آوسبیلدونگ کنم بجای استفاد  از قانون ۲۵ ب ،با توجه به شرايطی که دارم ایا اقامت من نمیسوزه برای Deutsche pass

پاسخ دهید
Profile Picture

حتما. فقط لطفا چند روز بهم وقت بدین. حتما تا هفته‌ی دیگه بهتون خبر میدم

پاسخ دهید
Profile Picture

من چند روزه که دارم به سفارت زنگ میزنم و هنوز موفق نشدم باهاشون صحبت کنم. 

اگر تا هفته‌ی دیگه نتونم تلفنی جواب سوالتون رو بگیرم، می‌تونم حضوری برم سفارت. فقط باید چند روز بهم وقت بدین

ممنونم

پاسخ دهید
Profile Picture

سلام‌

من موفق شدم امروز برم سفارت

متوجه شدم دلیل اینکه نه جواب تلفن رو میدن و نه وقت میشه گرفت از سایت میخک، اینه که کنسولگری‌های ایران در بقیه‌ی شهرها بسته شده و فقط برلین بازه. همه از همه‌جای آلمان باید بیان برلین. امروز خیلی شلوغ بود اونجا

در مورد کارت پایان خدمتَ، متاسفانه اصلش رو لازم دارید. پلی این امکان هست که به کسی در ایران وکالت بدید که از طرف شما المثنی بگیره و براتون بفرسته. 

برای وکالت دادن به پدرتون، باید روی سایت میخک در بخش «وکالتنامه» فرم پر کنید با مشخصات خودتون به عنوان موکل و مشخصات وکیل. متن دقیق وکالتنامه رو هم همونجا بنویسید (توضیح بدید که برای چه کارهایی می‌خواین به ایشون وکالت بدید) یه سری نمونه وکالت‌نامه خودشون روی سایت دارن. حتما تمام موارد وکالت رو با جزییات قید کنید. 

بعد براتون یه شماره پرونده ایمیل میشه و با اون می‌تونید برید سفارت که وکالتنامه رو امضا کنید و خودشون می‌فرستنش ایران. لازم نیست وقت قبلی بگیرید، بعد از دریافت شماره‌ی پرونده (کد رهگیری) هر موقع که بخواین می‌تونید برید سفارت. 

در مورد کارت پایان خدمت، این امکان رو دارید که از بامف درخواست کنید پسش بده بهتون؟

پاسخ دهید
پروژه‌ای از جانب
  • medienmacher
  •  بودجه‌گذار: اتحادیه‌ی اروپا
  •  بودجه‌گذار: وزارت کشور
  •  بودجه‌گذاران: کمیسیون  مهاجرت، پناهندگی و ادغام و کمیسیون  مبارزه با نژاد‌پرستی
بودجه‌گذار:
  • کمیته‌ی بین‌المللی نجات