د کار اجازه

څنګه کولای شم په جرمني کې کار پیل کړم؟

دلته موږ د {videoservice} د منځپانګې لرونکي يو. د نورو مالوماتو لپاره {socialhintlink_end}(دلته){socialhintlink_begin} کلېک وکړئ.

په جرمني کې د کار اجازې په تر لاسه کولو کې ستاسې د اوسېدنې او پناغوښتنې حالت پرېکړه کوونکی دی. په اصل کې جرمني ته له راتګ وروسته په لومړيو دريو مياشتو کې د کار اجازه نه لرئ خو که د پناغوښتونکي په توګه مخکې له مخکې په رسميت پېژندل شوي ياست؛ دا شرايط تغيير کوي. په دې اړه د مهاجرت او کډوالو فدرالي ادارې پر وېبپاڼه په جرمني، انګليسي، روسي او ترکي ژبو مالومات تر لاسه کولای شئ.

که غواړئ د کار د زده‌کوونکي يا رضاکار کس په توګه کار وکړئ؛ د ګمارنې د فدرالي ادارې تاييد ته اړتيا نه لرئ. که تاسې د مهاجر په توګه په رسميت پېژندل شوي ياست؛ يا مو د فرعي خونديتوب حق تر لاسه کړی وي او يا د استوګنې اجازه لرئ؛ کولای شئ په جرمني کې له کوم محدوديت پرته کار وکړئ.

کله او څنګه په جرمني کې کار کولای شم؟

څه وخت کولای شم په جرمني کې له محدوديت پرته کار وکړم؟

آيا د استوګنې له اجازې پرته کار کولای شم؟

آيا زما اسناد به په رسميت وپېژندل شي؟

څه ډول يوه دنده موندلای شم؟

د لومړيتوب ورکولو ارزونه (Vorrangprüfung) څه ده؟

په کوم وخت کې د کار اجازه نشته؟

مهم

که تاسې سياسي پنا، د مهاجرت يا ټولنيز خونديتوب ځواب تر لاسه کړی وي؛ په معمول ډول له محدوديت پرته د کار اجازه لرئ. که ډيپورټ مو ځنډېدلی وي؛ د کار د اجازې په اړه مو د بهرنيانو اداره (Ausländerbehörde) پرېکړه کوي.