İçeriğe geç
Ana sayfaya geri dön
esintides

18 b ile almanyaya göç

Merhabalar 18 b vizesi ile Almanya'ya eşimle beraber gideceğiz. Vize işlemleri benim üzerimden ilerleyecek (kadınım). Almanya da işe başladıktan sonra gebelik düşünüyorum çalışamaycağım zamana gelip çocuk olduktan sonraişe gitmezsem ama eşim beni üzerimden gelip çalımaya başlarsa oturumumuz tehlikeye girer mi

1 Yorumlar

Yanıtla (1)

Profile Picture
Su__Parlak_Moderator

Merhabalar,

Sorunuz için teşekkürler. Eğer hamilelik ve çocuk bakımı sürecinde "Ebeveyn İzni" (Elternzeit) olarak bilinen izinden yararlanıp iş yerinizle bağınızı kesmezseniz eşinizin oturumu normal şartlarda tehlikeye girmez. Ebeveyn izninin ne olduğunu dair ayrıntılı bilgi içeren yazımızdan ilgili kısmı alıntılıyorum:

Çocuğunuz henüz küçükse, ebeveyn izni ("Elternzeit") almak için iş yerinize başvurabilirsiniz. Çocuğunuzla daha fazla zaman geçirmek istemeniz durumunda da ebeveyn izni için başvurabilirsiniz. Bu süre zarfında, çalışmaz ya da sadece belirli saatlerde çalışırsınız.

Her ebeveyn, çocuk başına üç yıla kadar ebeveyn izni alma hakkına sahiptir. Bununla birlikte, anneler için verilen ve üç yıl süren bu ebeveyn izninin, annenin evde kalması gereken ve altı hafta süren doğum sonrası doğum iznini de içerdiği yasalarca belirtilmiştir.

https://handbookgermany.de/tr/parental-leave

Ebeveyn izni sırasında sizin ve ailenizin sahip olduğu finansal seçenekler hakkında bilgi edinmek için "Ebeveyn Parası" (Elterngeld) bölümüne bakabilirsiniz.

https://handbookgermany.de/tr/parental-benefits

Umarım bu bilgiler faydalı olur.

İyi günler dilerim!

Yanıtla
Bir NdM projesi:
  • medienmacher
  • "Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir." Logosu
  • "Federal Hükümet Göç, Mülteciler ve Entegrasyondan Sorumlu Komisyon Üyesi ve Federal Hükümet Irkçılıkla Mücadeleden Sorumlu Komisyon Üyesi tarafından finanse edilmektedir." Logosu
Finanse eden:
  • "IRC (International Rescue Committee) tarafından finanse edilmektedir." Logosu