Дулдунг
Доброго ,дня Вам.В мене э питания сто лань моно параграфа Дулдунг .Знаходжусь я на параграфі з Марта 2023 року так як на момент вторгнення в Україну ..Я знаходилась в Угорщині на работі 25 лютого я виїхала за дітьми в Україну в Августо 22 року ми вирушили в Німеччину.Але питання ось в чому .Якщо я добровільно хочу покинути Німеччину і поїхати в Угорщину робити на заводі ( у дітей є параграф їх в мене двок 16 т 10 років)Що мені треба зробити від початку і до кінця виїзду з Німеччини і допоможе мені Німеччина фінансово для того щоб ми виїхали?І що треба для цього?За здалегіть дякую за відповідь .
6 коментарі
Відповіді (6)
Доброго дня, bondar!
Давайте для початку розберемося, який саме у Вас документ на руках. Бо якщо у Вас дійсно на руках відстрочка від депортації (а це і є Duldung, про який Ви пишете), то Ви не можете просто так їздити туди й назад по Європі.
Крім того, Ви могли б розбірливіше написати: Ви знаходитеся в Німеччині з серпня 2022 року, а в березні 2023 Вам видали відстрочку від депортації? А з яким документом тоді Ви знаходилися на території Німеччини з серпня 2022 року по березень 2023 року?
Звідки Ви вирушили з дітьми 25 лютого 2022 року?
Що Ви маєте на увазі під "у дітей є параграф"? Напишіть. будь ласка, корректні назви посвідок на перебування з відповідними параграфами. Ці документи не називаються "параграфи". Параграфи - це закони, відповідно яких видається та або інша посвідка на перебування.
Якщо Ви не знаєте назв, то, будь ласка, подивіться, бо це є Ваші документи на перебування у Німеччині. Ви можете мені також їх один в один написати тут німецькою мовою.
Чекаю на уточнення!
Міла
Я 25 лютого 2022року виїхала з Угорщини ( я там працювала) в Україну так як там в мене були діти у своєї бабусі .16 березня я с дітьми приїхала в Угорщину і продовжувала там працювати влітку попала під скорочення і я с дітьми вирішили виїхати в Німеччину .Дітям в березні 2023року видали параграф 24 так як вони до війни знаходились в Україні.А мені видали Дулдунг так як я на момент вторгнення Россії в Україну була в Угорщині.Мені продовжили Дулдунг до 2025 року .Але якщо я знайшла таки працю в Угорщині ,можу я виїхати з Німеччини в Угорщину з дітьми чи ні?І допомогає чи ні фінансово виїхати Німеччина?І якщо так .Що треба для цього робить і як ? дякую за відповідь .
@Bondar , ні, Ви знаходитеся під захистом Німеччини від війни. Ані Ви, ані Ваші діти не можуть просто так поїхати до Угорщини, бо там є наразі такий шанс. Тимчасовий захист згідно параграфу 24 та відстрочка від депортації - це не посвідки з метою виконання роботи в зовсім іншій країні.
Стосовно Ваших неповнолітніх дітей:
Біженки та біженці з України, які отримали дозвіл на перебування згідно з §24 Закону про перебування, зазвичай отримують так званий «Wohnsitzauflage» (ценз осілості). Ценз осілості зобов'язує людину залишатися у місці, куди її розподілили, з того моменту, коли їй було видано дозвіл на перебування до моменту його закінчення.
Однак за певних умов людина може подати заяву на скасування Wohnsitzauflage. Ця заява називається "Umverteilungsantrag". Скасування цензу осілості та, у свою чергу, переїзд можливі у таких випадках:
1) Особа влаштувалася на роботу, на якій сплачуються внески до соціального страхування і на якій вона працює принаймні 15 годин на тиждень;
2) Особа розпочинає дуальну професійну освіту (Berufsausbildung);
3) Особа починає навчання в університеті або освоюєте нову професію (Ausbildung);
4) Особа відвідує інтеграційний курс;
5) Особа відвідує професійні мовні курси (Berufssprachkurs) або спеціальні професійні курси, які тривають щонайменше три місяці та після закінчення яких буде визнана її спеціальність;
6) Догляд за хворими членами сім’ї;
7) Термінова потреба у лікарці або лікарі, яка/який знаходиться тільки у цій федеральній землі;
8) Людина починає навчання у підготовчому коледжі (Studienkolleg)
ВАЖЛИВО: Скасування цензу осілості також можливо і тоді, коли умови, які зазначаються вище, виконують чоловік/дружина, зареєстрований(-на) цивільний(-а) партнер(-ка) або неповнолітня неодружена дитина, яка також проживає з людиною.
Але все це стосується тільки переїзду на території Німеччини. Якщо Ваші діти мають переїздити до Угорщини, їм треба відмовитися від тимчасового захисту у Німеччині, бо люди по закону не мають права мати одночасно декілька тимчасових захистів у декількох країнах світу. Тобто, не дітям треба відмовитися, а Вам за них, бо вони є неповнолітніми.
@Bondar стосовно Вас:
На людей з відтермінуванням депортації поширюється безліч спеціальних правил, а права, як правило, - обмежені:
Люди з відтермінуванням депортації зобов'язані сприяти, щоб їхню особу було встановлено і їх можна було депортувати. Це називається "Mitwirkungspflicht". Офіційні органи, наприклад, можуть зобов'язати Вас подати заяву на отримання закордонного паспорта. Якщо Ви не зробите цього, то отримаєте відтермінування депортації згідно з §60b Закону про перебування. Це не принесе нічого доброго. Вашу допомогу буде скорочено і вас можуть притягнути до відповідальності.
@Bondar Ні, Німеччина не допомагає нікому з виїздом. Особливо, коли виїзд стосується не повернення додому в Україну, а виїзду до іншої європейської країни.
Міла
Дякую Вам за відповідь .