Можливість залишитись у Німеччині після закінчення 24 параграфу //перехід на робочу візу
Вітаю. Дякую за можливості.
Наразі з неповнолітньою дитиною (має підтверджену в Німеччині інвалідність (60%)/встановлено град за доглядом (2 град, доглядаю сама) знаходжусь за 24 параграфом. Маю вищу економічну освіту (документи подаю до ZAB) та 22 роки досвіду роботи в газовій галузі України (включаючи державну службу та керівні посади). Наразі вивчаю німецьку мову, маю свій проект (волонтерський) для ознайомлення дітей в Німеччині основам фінансів. Наразі пішла працювати прибиральницею на потреби міста (прибираю школи) по 20 годин на тиждень (більше не можу, бо піклуюсь за дитиною з інвалідністю). Які в моєму випадку є можливості переходу на інші параграфи? Маючи вищу освіту і не працюючи за фахом які є можливості по кваліфікованій// некваліфікованій роботі? Планую з часом піти на 40 годинну працю. Уклала договір щодо приватного пенсійного забезпечення (інших активів немаю, окрім 25% в спільній квартирі в Києві), можливо це вплине при розгляді фінансових питань (мені 46 років).
Дякую за Ваш час.
Добрий день @Марічка і вітаю вас на нашому форумі!
Це круто, що у вас такий багатий професійний досвід. Якщо чесно, я б теж записалася на ваші курси з фінансів, хоча я вже не дитина :)
У вас є високі шанси переходу на робочий параграф, але для цього вам потрібно, звісно, знайти роботу приблизно в тій сфері, у якій у вас або є досвід, або ваші дипломи.
Що стосується догляду за дитиною, то є організації, які надають допомогу в турботі про дітей. Крім того, такі послуги надає, зокрема, і відомство у справах молоді (Jugendamt).
Напишіть мені, будь ласка, ваш поштовий індекс, і я постараюся знайти для вас безкоштовні консультаційні центри, де вас зможуть детально проконсультувати щодо вашого питання.
Чекаю уточнень.
Свєта