Перехід з параграфу 24
Доброго ранку спільното.
Таке питання: на яку візу я можу податись, якщо в мене вища освіта по одній спеціальності (ІТ, матфак), а працюю я тут зовсім по іншій спеціальності (HR)? Маю оцінку диплому, не робила Anerkennung, оскільки не працюю по цій спеціальності, і в такому випадку не потрібно робити визнання диплому, як мені пояснили.
Зп річна 45т. Сертифікат В2. Чи є в такому випадку право/ можливість податися на Blue Card? Чи які інші варіанти можливі?
Щиро вдячна за будь-яку допомогу.
Доброго дня, @Anna-Luisa !
Ні.
Прямого переходу з §24 на "Блакитну картку ЄС" - немає. Такі випадки трапляються, проте у виняткових ситуаціях, коли людина на 1000 відсотків відповідає умовам її отримання та має довгострокові перспективи залишитися у Німеччині (згідно документів, які вона подає до відповідального Відомства у справах іноземців). Саме цим я можу пояснити випадки, коли люди отримують "Блакитну картку ЄС", хоч по закону на неї перейти - неможливо. Посилання на місце у законі (§ 19f Abs. 1 Nr. 1 AufenthG): § 19f AufenthG - Einzelnorm.
Також якщо Ви працюєте не по отриманій освіті, то Ви не можете подавати документи на отримання цієї посвідки на перебування, бо Ваша робота має відповідати Вашій кваліфікації. Це означає, що вона повинна бути пов'язана з Вашою університетською освітою або іншою отриманою Вами освітою.
Все про отримання "Блакитної картки ЄС" читайте у нашому розділі Блакитна карта ЄС | Handbook Germany : Together.