§ 19c (Abs. 2 AufenthG)
Добрий день!
Я перебуваю на тимчасовому захисті в Німеччині (Баварія). Маю строковий договір до березня 2026. Баварія не признає мого диплому, але працювати по спеціальності дозволяє. Хочу отримати вид на проживання. Чи підійде мені § 19c (Abs. 2 AufenthG)? Чи треба розглядати інші варіанти?
Чи в моїй ситуації краще залишитися на тимчасовому захисті?
Якщо буду оформлювати § 19c (Abs. 2 AufenthG), чи можу залишити тимчасовий захист і якщо так, на який час?
Завчасно дякую за увагу до запиту!
Доброго ранку, @Dana !
Будь ласка, ознайомтеся з усіма можливими посвідками на перебування для робочої діяльності (у тому числі і з посвідкою на перебування згідно §19c Abs.2) у бесіді з іншим користувачем платформи: Зміна параграфу 24 | Handbook Germany : Together.
На жаль, Вам не підходить жоден варіант окрім §19c Abs.2, бо всі інші посвідки на перебування видаються для кваліфікованих спеціалісток/кваліфікованих спеціалістів: тобто таких, освіта яких визнана у Німеччині.
Це не можу Вам сказати, бо рано чи пізно (а саме у березні 2027 року) тимчасовий захист добіжить кінця. Тож, якщо Ви зараз вирішите його залишити, Вам треба буде піклуватися про Ваше перебування на території Німеччини за півтора року. Моя власна рекомендація: Якщо Ви хочете будувати життя в Німеччині, Вам треба змінювати параграф на перспективний, яким §24 не є. Саме для цього надано час до 2027 року.
Про це Вам потрібно запитувати у відповідальному за Вас Відомстві у справах іноземців, бо тільки воно вирішує, чи зможете Ви мати одночасно 2 посвідки на перебування. У моїй практиці у цьому проєкті (2,5 роки) та спілкуванні зі спільнотою я знаю тільки один підтверджений кейс, де людина мала як посвідку на перебування з метою тимчасового захисту, так і посвідку на перебування для кваліфікованих працівниць/кваліфікованих працівників згідно §18.
Важливо: В офіційних документах немає інформації, що можна мати паралельно §24 та §19c, тож, цю можливість Вас, скоріш за все, не нададуть. Бідь ласка, ознайомтеся з відповідями та документами від моєї колежанки Свєти за посиланням на нашій російськомовній платформі: Смена 24 параграфа на 18b. | Handbook Germany : Together.
Будь лска, проконсультуйтеся з відповідальним за Вас Відомством у справах іноземців. Також маю зазначити, що в Баварії все відбувається ще "трохи по-іншому" аніж на іншій території Німеччини. Тож, особиста консультація завжди має сенс.
Бажаю Вам сонячних вихідних!
Міла