зміна параграфа з 24 на кращий для сімейної пари
Добрий день. Підкажіть будь ласка. Ми з дружиною живемо у Німеччині по 24 параграфу. Я працюю в ІТ трохи більше 1.5 роки, маю постійний контракт. Дружина не працює. Якщо я спробую перейти на інший параграф, наприклад 18а, і мені це вдасться, чи зможе моя дружина теж перейти на такий самий параграф? Чи їй скажуть що їй достатньо 24-го? І якщо так, то потім якщо я зможу отримати право на постійне проживання, а потім і громадянство, чи зможе моя дружина також їх отримати разом зі мною або одразу після мене?
Добрий день, maksym_!
1. Якщо Ви спробуєте перейти на інший параграф, наприклад 18а, і Вам це вдасться, Ваша дружина зможе перейти не на той самий параграф, що й Ви, а на параграф 29: тобто, на класичний параграф по возз'єднанню родини. Чи переходити їй, чи залишатися з 24 - вирішувати тільки Вам згідно Ваших життєвих обставин та реалій.
Для подачі документів на возз'эднання родини Вам потрібно буде виконати такі умови:
ВИНЯТОК: Особи з дозволом на перебування з метою працевлаштування (§ 18a, 18b, 18c (3), 18d, 18f або 19c (1) AufenthG), які працюють в якості керівниці/керівника, менеджерки/менеджера, спеціалістки/спеціаліста компанії, вченої/вченого, запрошеної вченої/запрошеного вченого, інженерки/інженера, техніка в дослідницькій групі запрошеної вченої/запрошеного вченого або викладачки/викладача, не зобов'язані надавати докази наявності достатньої житлової площі для возз'єднання сім'ї з подружжям або неповнолітніми дітьми. Відомство у справах іноземців припускає у цьому випадку, що Ваша квартира є достатньо великою, тому Вам не потрібно пред'являти договір оренди житла. Це положення діє до 31 грудня 2028 року.
ВИНЯТОК: Деяким категоріям громадянок/громадян не потрібно доводити знання німецької мови, а саме: