Sürekli Oturum İzni

Sürekli olarak Almanya'da kalabilir miyim?

Bu içerik {videoservice}'dan eklenmiştir. Daha fazla bilgi için {socialhintlink_begin}buraya{socialhintlink_end} tıklayın.

Siyasi veya insani sebeplerden ötürü Almanya'ya geldiyseniz ve size bir oturum izni verildiyse, 3 veya 5 yıl sonra, belirli ön koşulları yerine getirdiğiniz takdirde sürekli oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz.

Sürekli oturum izni, yerleşim izni olarak da bilinir. Bu çeşit bir izin size, oturum izninizi düzenli olarak uzatmanıza gerek kalmadan Almanya'da ikamet etme olanağı sağlar. Sürekli oturum izni ile, ikamet kısıtlamaları artık geçerli olmayacağından, Almanya içinde istediğiniz yerde yaşayabilirsiniz.

Alman sürekli oturum iznine ek olarak, bir de  AB sürekli oturum izni vardır. AB sürekli oturum izni ile, diğer AB ülkelerinden ilave oturum izni alma imkanınız vardır.

Sürekli oturum izni ile ilgili temel sorular

Ne zaman sürekli oturum izni başvurusu yapabilirim?

Nerede sürekli oturum izni başvurusu yapabilirim?

Sürekli oturum iznimi kaybetme ihtimalim var mı?

AB Sürekli Oturum İzni (Erlaubnis zum Daueraufenthalt-EU)

AB sürekli oturum izni, özel bir oturum izni biçimidir. Bu tür oturum izniyle, diğer AB üye ülkelerinden oturum izni alabilir ve - özel önkoşulları yerine getirdikten sonra – isterseniz oralarda yaşayabilir ve çalışabilirsiniz. AB sürekli oturum izni süresiz olarak geçerlidir. Alman sürekli oturum izninize ek olarak, bu oturum iznini almak için başvuruda bulunabilirsiniz.

AB sürekli oturum izniyle ilgili önemli sorular

AB sürekli oturum izni için ne zaman başvurabilirim?

AB sürekli oturum iznimi kaybetme ihtimalim var mı?

Başka bir AB ülkesinde oturum izni alabilmek için hangi ön koşulları yerine getirmem gerekiyor?

AB sürekli oturum iznini nasıl alırım?

Önemli

AB sürekli oturum izni, diğer AB ülkelerinde oturum hakkı elde etmenizi sağlayan tek yol değildir. Nitelikli çalışanlar genellikle işleriyle alakalı olarak başka çeşit oturum izni de alabilirler. Bu konuda daha fazla bilgi almak için ilgili ülkedeki yetkililerden ve  danışmanlık hizmetlerinden tavsiye alabilirsiniz.