Перейти до вмісту
Anastasiia Kosach
Оновлено:
Дозвіл на перебування

Перебування

Доброго дня, я збираюсь переїхати в Німеччину з України. Хочу зрозуміти які є варіанти легального перебування в країні:
- 24 параграф;
 - віза "артиста" (не знаю як це правильно називається але мені відомо що мої колеги отримували такі документи на підставі роботи у музичній сфері) 

- відкриття німецького ФОПу (прописка в України у м.Луцьк)

1 коментарі

Відповіді (1)

Profile Picture
Міла_Модераторка

Доброго вечора, anastasiia kosach!

Так, все вірно.

Все про отримання тимчасового захисту від війни згідно §24 Ви можете прочитати за посиланням Україна | Handbook Germany.

Все про дозвіл на перебування з метою фрілансерської діяльності §21 Abs. 5 (творчі професії, до яких також відносяться музиканти) Ви можете прочитати за посиланням Відкриття власної справи: фріланс (Freiberufler) | Handbook Germany. Ваші колежанки та колеги можуть сказати Вам, як саме називається дозвіл на перебування, який вони отримали та додати параграф, який зазначено на їх документах, щоб ми знали, що ми говоримо про одну й туж посвідку на перебування. Також надаю Вам опис цієї посвідки на перебування, вимоги та документи для її отримання від Відомства у справах іноземців у м. Берлін: Residence permit for a freelance employment - Issuance - Services - Service Berlin - Berlin.de.

Все про дозвіл на перебування з метою метою відкриття власного бізнесу (український аналог: ФОП) § 21 Abs. 1 oder Abs. 2a AufenthG Ви можете прочитати за посиланням Запуск зареєстрованого бізнесу ("Gewerbe") | Handbook Germany. Також надаю Вам опис цієї посвідки на перебування, вимоги та документи для її отримання від Відомства у справах іноземців у м. Берлін: Residence permit for the purpose of self-employment - Issuance - - Services - Service Berlin - Berlin.de.

Бажаю Вам спокійного вечора!

Міла

Проєкт від
  • medienmacher
  • Логотип "За фінансової підтримки Європейського Союзу"
  • Логотип "За фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ"
  • Логотип "За фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань міграції, біженців та інтеграції та Уповноваженого Федерального уряду з питань боротьби з расизмом"
За підтримки
  • Логотип "Міжнародного комітету порятунку" (International Rescue Committee, IRC)